Home Travel Ovako je bilo na tematskoj turi “Novosadske crkve i hramovi”

Ovako je bilo na tematskoj turi “Novosadske crkve i hramovi”

1253
0

Tematska vođena tura “Novosadske crkve i hramovi” u okviru projekta “Novi Sad za početnike”, održana je juče u Novom Sadu.

Novi Sad su stvarali ljudi mnogih konfesija i to sasvim sigurno doprinosi raznolikosti i bogatstvu “Srpske Atine”. Mnogobrojne novosadske zajednice gradile su sopstvene hramove, svedoke napretka i stradanja naroda tokom vekova. U okviru ove ture upoznali smo se sa religijskom istorijom Novog Sada i čuli živopisne priče o ckrvama koje krase ulice i trgove Novog Sada kao i o narodima koji su ih gradili. Ovom prilikom posetili smo Jermensku crkvu, Sinagogu, Uspensku crkvu, Crkvu Imena Marijinog, Nikolajevsku crkvu i Sabornu crkvu, ali se, zbog preporuke Kriznog štaba usled epidemiološke situacije, nije ulazilo unutar objekata i tura je održana na otvorenom.

Kompanija Color Media Communications uz podršku Grada Novog Sada organizuje pet tematskih turističkih tura kroz Novi Sad tokom oktobra meseca 2020. godine.

Pozivamo sve Novosađane, goste, turiste i sve koji žele da nauče nešto više o istoriji Novog Sada, kroz projekat “Novi Sad za početnike”.

Svi zainteresovani mogu da prisustvuju sledećim tematskim turama:

  • 24.10. – “Novosadske kafane i poslastičarnice” – Novi Sad za početnike, vođena tura u centru grada, 12.00H
  • 31.10. – “Jevrejski Novi Sad” – Novi Sad za početnike, vođena tura u centru grada, 12.00H

Tematske ture vodi turistički vodić Biljana Milošević, a broj mesta na svakoj turi je ograničen. Za prijavu i sve dodatne informacije obratite nam se putem mejl adrese: ivana.rajinac.cpg@gmail.com