Home Festivali Počeo festival “Rіba na trpezі” na Sunčanom keju u Novom Sadu

Počeo festival “Rіba na trpezі” na Sunčanom keju u Novom Sadu

2355
0

Svojevrsni gastronomski festival “Riba na trpezi“ započeo je juče u Novom Sadu. Svakog dana, od 13 do 21 sat na Sunčanom keju, posetioci će moći da probaju raznorazne riblje specijalitete, koje će pripremati vrhunski gurmani iz Srbije, ali i regiona.

Festival organizuju kompanija Color Medіa Communications i Udruženje “REKA” uz podršku Gradske uprave za privredu grada Novog Sada, Bio fish – Roda &Riba ribarnice i Apatinske pivare.

Organizatori kažu da su cene pristupačne, a ponuda bogata i prilagođena svim generacijama, pa će ovog vikenda Novoѕađanі, ali i posetioci i turisti moći da uživaju u raznim ribljim đakonijama u prijatnom ambijentu, na samoj obali Dunava.

“Osim ribe spremljene na tradicionalan način imamo i nešto prilagođeno mlađim posetiocima, kao što su Fish burgeri, Fish & Chips i lignje, ili drugačije rečeno –  za svakoga po nešto. Čarde koje pripremaju obroke od ribe su uglavnom naše lokalne, iz Novog Sada i okoline, ali imamo i jednog gosta iz Hrvatske”, kaže Maja Mišković ispred festivala “Riba na trpezi”.

Veliki odziv Novosađana na nedavno održanom drugom po redu festivalu “Čarde i bande” potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline upotpunile su sjajnu atmosferu na novosadskom Keju.

Osim riblje čorbe i raznih vrsta pečene ribe koje će pored lokalnih Čardi spremati i gosti iz regiona, posetioci će moći da probaju i Fish & Chips, Burgere od lososa i Lignje koje će obezbediti Bio fish – Roda &Riba ribarnica.