Home Konferencije Podeljeno oko 100 knjiga prvog dana “Nedelje knjige” povodom konferencije “Book Talk...

Podeljeno oko 100 knjiga prvog dana “Nedelje knjige” povodom konferencije “Book Talk 2020”

942
0

Uoči predstojeće šeste regionalne “Book Talk 2020” konferencije u organizaciji kompanije Color Media Communications, započeta je akcija pod nazivom “Nedelja knjige“, tokom koje će se korisnicima novosadskog gradskog prevoza deliti besplatne knjige.  JGSP “Novi Sad” kao društveno odgovorno preduzeće, i ove godine podržalo akciju kojom se promoviše kultura čitanja.

Novosađani su pokazali da ih ni naglo zahlađenje i promena vremenskih prilika ne mogu omesti u čitanju, te je prvog dana u okviru akcije na autobuskim stajalištima i autobusima GSP-a, podeljeno oko 100 naslova renomiranih regionalnih izdavačkih kuća Clio, Laguna i JP Službeni Glasnik.

“Cilj ove akcije je svakako da se skrene pažnja na kulturu čitanja, i da motivišemo naše sugrađane da što više čitaju knjige, ali moram reći da je svakako to vrlo prisutno kod nas, jer evo neki je prosek da dnevno podelimo oko sto knjiga”, kaže Maja Mišković, organizatorka akcije.

Kultura čitanja je uprkos novim tehnologijama i brzog života ipak uspela da se sačuva, a raduje nas činjenica da je veliki broj mladih, u eri mobilnih telefona i interneta, bio zadubljen u iščitavanju raznovrsne literature.

Naredna četiri dana nastavlja se akcija u kojoj će svi oni koje naše volonterke zateknu sa knjigom u ruci na autobuskim stajalištima i u autobusima, dobiti na poklon novu knjigu sa ciljem skretanja pažnje građana na kulturu čitanja. Čekamo vas i sutra, jer čitanje je “IN”!

Putnici koje volonteri tokom ove nedelje, između 12.00 i 15.00 časova, zateknu sa knjigom na nekom od stajališta gde se ukrštaju mnogobrojne gradske i prigradske linije (ispred Bazara, u Šafarikovoj ulici, kod Futoške pijace) ili u autobusima na linijama 8, 7, 3, 5 i 2 na poklon će dobiti novu knjigu.

Danas smo knjigama počastili putnike na autobuskom stajalištu ispred Bazara i u autobusima na liniji 8, a narednih dana naše volontere srešćete na sledećim lokacijama:  

  • Utorak,29.09. stajalište na Bulevaru Jaše Tomića ispred Ž. stanice i u autobusima na liniji 7
  • Sreda, 30.09. autobusko stajalište u Šafarikovoj i u autobusima na liniji 3
  • Četvrtak, 01.10. autobusko stajalište kod Futoške pijace i uautobusima na liniji 5
  • Petak, 02.10. autobusko stajalište u Centru kod okretnice dvojke, i u autobusima na linija 2

Regionalna književna konferencija “Book Talk” posvećena najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona održava se od 2015. godine u Novom Sadu.

Ove godine zbog situacije sa virusom korona, konferencija će se prvi put od postojanja održati online i svi zainteresovani će moći da je prati putem lajv strima na You Tube kanalu Color Media Communications.

“Book Talk 2020” konferencija održava se uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama i JP Službeni Glasnik.

Celokupan program i satnicu ovogodišnje konferencije možete pogledati na sledećem linku: http://communications.rs/booktalk2020/