Home Vesti Pogledajte kako je bilo na tribini posvećenoj Frenklinu Delanu Ruzveltu

Pogledajte kako je bilo na tribini posvećenoj Frenklinu Delanu Ruzveltu

1040
0

Treća po redu tribina, u okviru projekta “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” održana je, 16. maja, na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, sa početkom u 12 časova.

Tribinu posvećenu Frenklinu Delanu Ruzveltu otvorio je Dragan Simić, dekan Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, osnivač i direktor centra za studije Sjedinjenih Američkih država i šef master studija SAD na Fakultetu političkih nauka.

Nakon toga publici se obratio Nj.E. Kyle Scott, ambasador SAD, a potom i Robert Čoban, direktor Color Press Grupe.

O životu i radu Frenklina Ruzvelta, osim Dragana Simića koji je otvorio tribinu, govorio je i  Aleksandar M. Gajić, doktorand na odseku za istoriju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Tribinu je svojim motivacionim govorom završio paraolimpijski sportista Draženko Mitrović, aktuelni svetski rekorder u bacanju diska i ambasador projekta “Šampioni svaki dan”. Draženko je održao kratak motivacioni govor na temu „Snaga je u vama“ u kom je naveo da je kao dete postao invalid, ali da ga to nije sprečilo da se usavršava u sportu. Draženko je na kraju tribine poručio svima da je ako žele da promene svet potrebno da prvo promene nešto u svom životu.

U okviru projekta “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet”, pored izložbe koja će gostovati u šest gradova širom Srbije, organizovana je i serija tribina posvećena osobama koje su uvrštene u projekat. Projekat je realizovala kompanija “Color Media Communications” u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladinom Kancelarijom za ljudska i manjinska prava i ambasadama stranih država u Beogradu, kako bi tokom ove godine predstavila priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz celog sveta.

Više o projektu, kao i raspored budućih tribina i mesto gde će se održavati možete pogledati na sajtu: http://www.color.rs/onisumenjalisvet/index.html