Home Vesti Pogledajte kako je bilo na tribini “Žene žive i na selu” u...

Pogledajte kako je bilo na tribini “Žene žive i na selu” u Banatskom Velikom Selu!

1472
0

Druga tribina u 2019. godini, u okviru projekta “Žene žive i na selu” održana je 13. aprila u mesnoj zajednici u Banatskom Velikom Selu

Na svečanom otvaranju obratili su se Miodrag Bulajić, član Gradskog veća grada Kikinde zadužen za privredu, mala i srednja preduzeća i pukovnik prof. Dr Ranko Raičević, predsednik Društva neurologa.

U panel diskusiji učestvovale su Danijela Vasković, vaspitačica, Banatsko Veliko Selo, Vladimirka Mirčeta, učiteljica, Banatsko Veliko Selo, Jadranka Stupar, preduzetnica, Novi Kozarci i Savka Stanarević, penzionerka, Banatsko Veliko Selo, a o čemu se na tribini govorilo pogledajte na video snimku:

Kampanja “Žene žive i na selu”, čiji je cilj osnaživanje žena u ruralnim predelima, pokrenuta je simbolično 8. marta 2019. godine statusnom konferencijom održanom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije. Ova kampanja sprovodi se pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva bez portfelja, zaduženog za demografiju i populacionu politiku.