Home Vesti Poznata kreatorka, Zaga KalMar podržala kampanju #PolaPola “Briga nije (samo) ženski posao!”

Poznata kreatorka, Zaga KalMar podržala kampanju #PolaPola “Briga nije (samo) ženski posao!”

946
0

Zaga KalMar jedna je od ambasadorki promena trenutno aktuelne UN Women kampanje #PolaPola “Briga nije (samo) ženski posao!”.

Poznata umetnica i dizajnerka, Zaga KalMar rado se odazvala i prihvatila da bude deo kampanje #PolaPola.

“Kućni poslovi, množina, muški rod – da bi se savladali potrebna je pamet i mudrost jedne žene da uposli sve ukućane da u njima učestvuju. Najpre suprug, a zatim i deca. Posebnu pažnju posvećujem tome da svoje sinove naučim da budu uredni i čisti i da sutra u svojim porodicama ravnomerno učestvuju u rasporedjivanju kućnih poslova kako bi bili kompletni muškarci i poštovali svoje buduće supruge na pravi način. To je, takođe, primer i za moju ćerku da ne treba ona da radi sve sama. Svi smo u ovome zajedno, svako može dati svoj doprinos”, ističe Zaga.

UN Women i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, uz podršku Britanske ambasade u Beogradu, a u saradnji sa kompanijom Color Media Communications pokreću nacionalnu kampanju koja pod imenom “#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao” poziva na priznavanje i ravnopravnu raspodelu neplaćenih poslova u domaćinstvu, pre svega staranja.

Takođe, u okviru kampanje postavljene su previjalice za bebe u muškim toaletima u pet javnih objekata u zemlji: Cine Grand (TC BIG Rakovica) i Kombank dvorana u Beogradu, Muzej Vojvodine i Arena Cineplex u Novom Sadu, i Bioskop Vilin grad u Nišu.

Kampanja “#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao” trajaće do 25. novembra uz pomoć brojnih agenata promena kao što su Milan Marić, glumac, Mina Sovtić, glumica, Nataša Miljković, televizijska novinarka i autorka, Jovana Petković, modna dizajnerka, Zaga Kalmar, modna dizajnerka, Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame, Lidija Ćulibrk, glavna urednica magazina “Lepota & Zdravlje”, Milica Đokić, marketing ekspertkinja, Mladen Sekulić, fotograf, Sandra Zekić, bokserka i novinarka i mnogi drugi.

Kampanja je deo projekta Rodno odgovorno upravljanje koji sprovode Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije i UN Women uz podršku Britanske ambasade i Fonda za dobro upravljanje.