Home Konferencije Održan poslovni forum “Porodične firme – Stub razvoja ekonomije”

Održan poslovni forum “Porodične firme – Stub razvoja ekonomije”

3061
0

Ovim je završen poslovni forum “Porodične firme“. Sve prezentacije možete pronaći na linku www.color.rs/porodicnefirme2018, a snimke svih panela i prezentacija u narednim danima na Youtube kanalu – Color Media Communications.

Za kraj konferencije pogledali smo rezultate i poslednje tablet ankete, u kojoj je učestvovala publika u sali:

U toku poslednja panel diskusija “Druga generacija – naslednici dobili šansu

Moderator: Bojana Vranješ

Panelisti:
Jovanka Hrvačević, Intertim
Dr Katarina Đulić, FEFA
Miljan Baćović, Transportšped
Evin Pešić, Kerefeke
Bojan Radović, GIR
dr Vladimir Pavlović, WMEP

Prezentaciju “Porodično upravljanje i investicioni fondovi” predstavio je dr Vladimir Pavlović, WM Equity partners

Tokom panela publika je učestvovala u tablet anketi, ovo su rezultati:

U toku je druga panel diskusija “Značaj porodičnih firmi i MSP za privredu Srbije

Moderator: Maja Manojlović

Panelisti:
Stanko Krstin, Udruženje poslodavaca Vojvodine
Vladimir Hrle, konsultant za korporativno upravljanje
Afrodita Bajić, AMC
Katarina Obradović Jovanović, Ministarstvo privrede, Sektor za razvoj mali i srednjih preduzeća i preduzetništva

Tokom panela publika je učestvovala u tablet anketi, ovo su rezultati:

U toku je prva panel diskusija “Žene u porodičnom biznisu

Moderator: Dragan Močević – Pro educa

Panelisti:
Kosara Dangić Melentijević, Kabinet Brewery
Milica Čalija, Anđeli
Mina Rakićević, Delikos

Prezentaciju pod nazivom “Finansiranje razvoja putem dodatnog vlasničkog kapitala” predstavio je Miloš Savić, WM Equity partners, govoreći o sve aktuelnijoj temi, a to je uvođenje finansijskog partnera u porodičnu firmu.

Prezentaciju rezultata istraživanja “Porodične firme u Srbiji 2018” – Izazovi za porodične kompanije u Srbiji, predstavio je Dragan Močević – Pro educa.

Na otvaranju Poslovnog foruma “Porodične firme – Stub razvoja ekonomije” o programu i značaju ovog skupa govorio je Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe.

Poslovni forum je otvorio gradski menadžer Grada Beograda, Goran Vesić, koji je govorio o značaju porodičnih firmi za srpsku ekonomiju, osnivanju startapa, važnosti nasleđivanja porodičnih firmi od strane drugih generacija, kao i raznim programima koje Grad sprovodi u ovoj oblasti.

Na otvaranju je govorio i Mihailo Vesović, Privredna komora Srbije, koji je govorio o podršci države, stručnjaka kompanijama koje posluju kao porodični biznisi.

A post shared by Robert Coban (@robert_coban) on

U organizaciji Color Media Communications i Centra za edukaciju “Pro Educa” danas se održava treći Poslovni forum “Porodične firme – Stub razvoja ekonomije“ u hotelu “Holiday Inn” u Beogradu.

Poslovni forum će okupiti privrednike i stručnjake iz ove oblasti u Srbiji i regionu. Kroz panel diskusije i studije slučaja prisutni će imati priliku da čuju na kakve sve izazove nailaze porodične firme u Srbiji, kako se snalazi druga generacija porodičnih firmi, govoriće se i o odnosu porodice i porodične firme, kao i o ženama u porodičnom biznisu.

Da porodične firme zaista čine jedan od ključnih temelja svetske ekonomije govore i podaci da u najrazvijenijim zemljama predstavljaju najčešći oblik firmi, ostvaruju više od 50% GDP-a, stvaraju više od 60% zaposlenosti i otvaraju 75% novih radnih mesta. Mali procenat porodičnih firmi pređe u narednu generaciju.

Kroz panel diskusije i studije slučaja prisutni će imati priliku da čuju na kakve sve izazove nailaze porodične firme u Srbiji, kako se snalazi druga generacija porodičnih firmi, govoriće se i o odnosu porodice i porodične firme, kao i o ženama u porodičnom biznisu.

O ovim temama govoriće vlasnici uspešnih porodičnih firmi, vodeći stručnjaci u oblastima ekonomije, menadžmenta i mnogi drugi.

Cilj Poslovnog foruma je da postane tradicionalno mesto okupljanja poslovnih ljudi iz Srbije i regije koji će razgovarati o aktulenim poslovnim temama i promovisati važnost stalne edukacije, poslovnog povezivanja i razmene iskustava u privatnom ali i javnom sektoru. Forum ima za cilj da pruži odgovore na najvažnija pitanja koja sebi postavljaju vlasnici malih, srednjih i velikih porodičnih firmi u Srbiji.

Poslovni forum “Porodične firme” održava se uz pomoć kompanija: Telekom Srbija, Carlsberg, VOX Electronics, Grand kafa. 

Program konferencije – www.color.rs/porodicnefirme2018.