Home Konferencije Preko 350 tinejdžera diskutovalo o različitim temama na konferenciji #mtsTeenTalk

Preko 350 tinejdžera diskutovalo o različitim temama na konferenciji #mtsTeenTalk

1718
0

U prepunoj sali Doma omladine Beograda, veliki broj tinejdžera je petu godinu za redom diskutovao o različitim temama na konferenciji #mtsTeenTalk.

Konferenciju je otvorio ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, koji je tinejdžerima govorio o tome koliko je važno da veruju u sebe:

Treba da imate odgovornost prema celom društvu. Odgovornost prema sebi da uspeš, prema roditeljima, društvu. Verujte, sanjate, budite otvoreni prema generacijskom momentu koji vam to dozvoljava. Sve je dostižno, granice vi postavljate, ne takmičite se sa drugima. Kad sam trenirao dva puta dnevno, drugari nisu verovali da ću postati svetski šampion. Govorili su da sam samo dečko sa Čukaričke padine. Ja sam prošao put od treninga u hladnoj i prljavoj vodi do reprezentativca koji koji je boravio u najskupljim hotelima – rekao je Udovičić

Koliko je škola zgodna, tema je o kojoj se razgovaralo u prvom panelu, ali i o tome šta treba promeniti u obrazovnom sistemu.

Nakon prvog panela usledile su studije slučaja o veoma važnim temama: seksualno i vršnjačko nasilje, a o tome su govorili predstavnici akcija “Mogu da neću” i “Drug nije meta“.

U ostalim panelima učesnici su razgovarali na teme: “moj prvi put”, odrastanje pod pritiskom, šta raditi kada hrana postane neprijatelj i o tome ko su influenseri danas i kako društvene mreže utiču na mlade.

Publika je imala prilku i da pogleda film “Kako sunce vidi našu kožu” u saradnji sa Eucerinom, a više na temu nege kože govorio je dr Branislav Lekić iz Klinike za dermatovenerologiju KCS.

O bezbednosti korišćenja interneta i zamki koje tamo vrebaju govorili su predstavnici Unicef-a koji su predstavili i novu platformu “U Report”.

Na ovogodišnoj konferenciji učestvovali su: Katarina Radivojević, Petar Strugar, Luka Raco (voditelj programa), Marta Hadžimanov, Ida Prester, Vladimir Marković Looney, Una Ratković, Dule PC, Milica Perić Kovalska, Jelica Greganović i mnogi drugi.

Pokrovitelji konferencije su: MTS, Plazma Mini Mini, Eucerin, Medigroup Domovi zdravlja, McDonald’s i Knjaz Miloš.