Home Festivali Uz vatromet i pesmu svečano otvoren drugi “Novosadski Winter Fest”

Uz vatromet i pesmu svečano otvoren drugi “Novosadski Winter Fest”

5816
0

Drugi „Novosadski Winter Fest“ svečano je otvoren juče, 23. novembra, na Trgu slobode.

Festival je otvorio Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu koji je poželeo dobrodošlicu Novosađanima i turistima:

Desetine hiljada ljudi, prošle godine tokom ove manifestacije, zastalo je na Trgu slobode da se ugreje uz dobru atmosferu, hranu i piće, i da se provoza kočijama. Drago mi je što će i ove godine novosadske ulice i trgovi biti koncertni podijumi, mesta puna ljubavi i davanja, i da će veliki broj turista posetiti Novi Sad za vreme zimskih praznika. Ove godine, turistička sezona bila je rekordna u našem gradu. To nam pokazuje da je Novi Sad prepoznat od strane turista, da je grad koji aktivno živi, kao i to da se svaki dinar uložen u ovakve manifestacije višestruko vraća Gradu Novom Sadu – rekao je Milorad Radojević.

Raspevana jelka ponovo je zasijala na Trgu slobode, a priliku da na njoj nastupaju prvi u ovoj godini imali su članovi hora “Šareni vokali” iz Sombora kojima se kao specijalna gošća pridružila Ana Štajdohar.

Nakon njihovog nastupa usledio je vatromet, čime je i svečano započela praznična čarolija u centru Novog Sada.

Veče je zatvoreno sjajnim nastupom benda “Amajlija”.

Večeras od 18h na Singing Christmas Tree nastupiće Centar za muzičko obrazovanje “Muzika”. Od 20h na glavnoj bini će nastupiti DJ Dimitri Tomino, koji iza sebe ima mnogobrojne nastupe kako u svom rodnom gradu, tako i šire. Očekuje nas ozbiljan “đuskavac” uz njegov jedinstven i originalan Tech House showcase.

Zimska čarolija se ponovo vratila na Trg slobode, a ovogodišnji „Novosadski Winter Fest“ će trajati od 23. novembra do 30. decembra 2017. godine. Svake večeri na Trgu slobode nastupaće dečiji horovi na „raspevanoj jelki“ od 18h, svi zainteresovani će moći da se provozaju fijakerom koji ponovo vozi novosadskim ulicama, kupe različite proizvode, rukotvorine, novogodišnje ukrase ili ukusne specijalitete u drvenim kućicama, učestvuju u različitim dečijim i humanitarnim aktivnostima, a tokom vikenda slušaju novosadske bendove i DJ-ejeve.

Na panoima na Trgu slobode i ove godine će se nalaziti najlepša dela iz novosadskih galerija i muzeja i to iz Galerije Matice srpske, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića.

Svakih 7 dana posetioci će imati priliku da vide izložbu jednog od novosadskih fotografa. “Novosadski Winter Fest” otvara izložba Jaroslava Papa, fotoreportera, urednika za Vojvodinu agencije Tanjug.

Sve informacije i svakodnevni program možete pronaći na zvaničnom sajtu www.winterfest2017.rs, Fejsbuk stranici – Novosadski Winter Fest, a video zapise na Youtube kanalu – Novosadski Winter Fest.

“Novosadski Winter Fest” organizuju Color Pres Grupa, Ninamedia, Color Media Communications, Subsidium, HBO Color Media Events, Udruženje “Bač u srcu Bačke”. Pokrovitelji manifestacije su Grad Novi Sad, Gradska uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Vojvođanska banka i Heineken Srbija sa brendovima Krušovice, Laško, Amstel i Zaječarsko Crno pivo.