Home Festivali Prljavi inspektor Blaža: Očekujemo vrhunsku atmosferu i poneku suzu u krigli piva...

Prljavi inspektor Blaža: Očekujemo vrhunsku atmosferu i poneku suzu u krigli piva na Novosadskom Oktoberfestu

1208
0

Četvrti po redu “Novosadski Oktoberfest” održaće se 18. i 19. oktobra 2019. godine u Master hali Novosadskog sajma.

Na ovogodišnjem “Novosadskom Oktoberfestu” nastupiće Električni orgazam, Jura Stublić i Film, Atomsko sklonište, Dejan Petrović i Big Band, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, Orthodox Celts, Zbogom Brus Li i Van Gogh.

U susret Novosadskom Oktoberfestu i njihovom nastupu prvog dana, u petak 18. oktobra, razgovarali smo sa Prljavim inspektorom Blažom i kljunovima:

Po drugi put nastupate na Oktoberfestu, da li novosadska publika ume da isprati vaše energične nastupe?

– Veliko je zadovoljstvo što opet nastupamo na Oktoberfestu pred divnim ljudima iz Novog Sada. Prvi put je bilo stvarno fantastično, a ovaj put će biti još fantastičnije jer kao što naš narod kaže: “Dvaput je dvaput”.

Ove godine vaš bend proslavlja 25 godina od osnivanja. Šta vas drži na okupu sve ove godine i koji period vašeg postojanja vam je najdraži?

– Najdraži periodi su uvek oni kada se obeležavaju neki jubileji poput ovogodišnjeg. Grupa slavi 25. godina zajedničkog rada i neverovatnih svirki na raznim lokacijama. Verovatno su nas te različite lokacije na kojima smo svirali i pili pivo održali u muzičkom životu. Zato nas mnogi zovu Blaža i lokatori, ha,ha…

Da li ćete jubilej obeležiti na neki način i na Oktoberfestu i šta tim povodom novosadska publika može da očekuje?

– Repertoar na Oktoberfestu biće prilagođen pivopijama svih uzrasta tako da ćemo odsvirati sve naše hitove plus neke od najvoljenijih pesama Yu rock-a. Očekujemo vrhunsku atmosferu i poneku suzu u krigli piva posebno kada svi zajedno budemo pevali legendarnu pesmu: “Srbijo, Srbijo, suzu sam pustio”…

“Novosadski Oktoberfest” je prethodne tri godine napunio Master halu Novosadskog sajma i svake godine okupio preko 15.000 posetilaca, popilo se preko 35.000 litara piva najpoznatijih pivara i stotina zanatskih, pojelo preko 5.800 kobasica, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći.

Organizatori će i ove godine organizovati kasting za konobare i konobarice, zagrevanje pred festival uz muziku i pivo na Trgu slobode, razna takmičenja, kao i “Battle of the bands” – takmičenje neafirmisanih bendova.

Novosađani i njihovi gosti biće u prilici da uživaju u više desetina brendova piva iz celog sveta, bavarskim kobasicama, perecama i puno dobre zabave.

Jednodnevne i dvodnevne ulaznice u pretprodaji su od 1. februara 2019. godine po promotivnim cenama i možete ih kupiti na sajtu www.gigstix.com ili svim prodajnim mestima.

Za rezervaciju stolova pišite na mejl maja.miskovic.cpg@gmail.com.

Festival se organizuje uz podršku Grada Novog Sada, Nemačko-srpske privredne komore, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Turističke organizacije Novog Sada.

Sve informacije možete potražiti i na zvaničnom sajtu www.oktoberfest2019.org i Fejsbuk stranici Novosadski Oktoberfest.