Home Vesti Proglašen pobednik Izbora za najlepšu baštu Novog Sada

Proglašen pobednik Izbora za najlepšu baštu Novog Sada

383
0

Kompanija Color Media Communications i udruženje Best Events, u saradnji sa dnevnim listom „Dnevnik“ i Novosadskom televizijom, petu godinu zaredom predstavlja i nagrađuje najlepše bašte Novog Sada. Akciju podržava i Francuski institut u Novom Sadu, pa je proglašenje i održano u prelepom ambijentu na novoj lokaciji Instituta. Tokom prethodnih godina predstavili smo preko dve stotine bašti i vrtova, a ove godine na konkursu je učestvovalo dvadeset bašti.

Prisutnima se obratio Simon Šonbrot, rukovodilac ogranka Francuskog instituta u Novom Sadu, koji je pozdravio učesnike i istakao da mu je zadovoljstvo što je Francuski institut deo ovog projekta već četvrtu godinu zaredom. Aleksandar Čegar, novinar dnevnog lista Dnevnik čestitao je učesnicima koji ulepšavaju naš grad prelepim biljnim oazama, ističići da su sve bašte najlepše i da je žiri i ove godine imao veoma težak zadatak.

Prema odluci žirija treće mesto zauzela je bašta Perta Obradovića iz Veternika. Petru u održavanju pomažu mlađi članovi, a prema njegovim rečima muški deo porodice zaslužan je što je bašta proglašena među prve tri najlepše na ovogodišnjem konkursu.

Na drugom mestu našla se bašta Ivane Anđelković sa Klise. U održavanju joj pomaže suprug, a prema mišljenju žirija njena bašta je jedna od najautentičnijih koje smo imali priliku da vidimo na konkursu.

Prvu nagradu osvojila je Sanja Arbutina Ćirić iz Kaća. Sanja se na konkurs prijavila na nagovor komšija koji godinama unazad prepoznaju trud koji Sanja i njen suprug ulažu u održavanje bašte. Prema rečima članova žirija u pitanju je pravi mali raj koji je zasluženo ove godine na prvom mestu izbora za najlepšu baštu.

Sa idejom da podstaknemo sugrađane da na konkurs prijavljuju i svoje lepo uređene balkone, posebno smo istakli balkon sugrađanke Marice Babi sa Grbavice, koji je ujedno i jedini balkon koji je ove godine učestvovao na konkursu. Marica je ovogodišnja najstarija učesnica i svojim primerom je pokazala da uz malo ljubavi i truda balkon može izgledati kao prava zelena oaza.

Program je upriličio Mihailo Jakovljević sa interpretacijom najlepših evergrin pesama.

Projekat se održava pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Foto album sa dodele možete pogledati ovde: