Home Festivali Promocija Petrovaradinskog karnevala – Kreativna radionica za decu

Promocija Petrovaradinskog karnevala – Kreativna radionica za decu

345
0

U nedelju 10. septembra na platou ispred TC Promenada održana je kreativna radionica za decu u cilju promocije Petrovaradinskog karnevala. Ovom prilikom mališani su uživali u izradi karnevalskih maski i upoznali se sa istorijom karnevala čija obnova je pokrenuta u februaru prošle godine. Ideja je da kroz različite radionice, predavanja i tribine informišemo sugrađane o konceptu i programu, a Novom Sadu vratimo karnevalski duh koji će, nadamo se, zaživeti i ponovo postati tradicija u našem gradu.

HKPD Jelačić iz Petrovaradina, Udruženje građana Petrovaradin Media i The Best Events u februaru 2023. godine obnovili su tradiciju “Petrovaradinskog karnevala” i Novom Sadu doneli su novu veliku turističku manifestaciju – “Petrovaradinski karneval”.

Centralni događaj Petrovaradinskog karnevala je “Velika karnevalska povorka”, a tokom deset festivalskih dana biće organizovane brojne izložbe, kao i radionice za decu za više lokacija u gradu.

U Petrovaradin će u februaru 2024.godine doći veliki broj učesnika karnevalskih trupa iz različitih gradova Srbije i regiona. Velika karnevalska povorka kretaće se Podgrađem Petrovaradinske tvrđave, od Crkve Svetog Jurja u Štrosmajerovoj ulici do Trga u ulici Prote Mihaldžića. Nakon Karnevalske povorke i predstavljanja trupa, uslediće i muzički program na karnevalskoj bini.

Karneval se održava uz podršku Grada Novog Sada i Ministarstva turizma i omladine.

Foto album: