Home Festivali “Romance Movie Marathon” i bend “Ispitni rok” na “Festivalu ljubavi”

“Romance Movie Marathon” i bend “Ispitni rok” na “Festivalu ljubavi”

1414
0

Novi Sad je i ovog februara prestonica ljubavi, jer je u centru grada, na Trgu slobode, u toku četvrti po redu “Festival ljubavi” koji će trajati sve do 23. februara.

Novosađani su juče bili u prilici da posete “Romance Movie Marathon” u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine,  gde su se od 16 časova pa sve do ponoći emitovali filmski klasici čija je glavna tema ljubav. Jedan za drugim, prikazivali su se filmovi: “Casablanca” (1941), “Breakfast at Tiffany’s” (1961), “Sleepless in Seattle” (1993) i “The Bridges Of Madison County” (1995). Sve projekcije bile su besplatne, a posetioci su usluženi i medeljacima.

Na Trgu slobode, posetioci festivala bili su u prilici da uživaju u svirci benda “Ispitni rok”. 

Restoran domaće kuhinje, “Lazin salaš”, ugostio je i uslužio romantičnom večerom parove koji su osvojili najviše bodova na našem kvizu “Koliko se poznajemo”, nedavno održanom na Trgu slobode.

Kao i svake godine do sada, Novosađani i turisti imaće priliku da svakog dana uživaju u raznolikom programu na Trgu slobode – nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava.

„Festival ljubavi“ biće održan na još nekoliko lokacija u gradu, u okviru kojih će biti različite aktivacije. Neke od njih su:  Romance Movie Marathon, Muzej savremene umetnosti Vojvodine (14.02.); Koncert “Love actually”, Galerija Matice srpske, nastupa “Muzika srca” (15.02.).

Za sam kraj festivala organizatori su pripremili “Vikend legendarnih novosadskih ugostitelja”, 22. i 23. februara, kada će o svom životu i radu pričati upravo neki od njih, a o onima koji više nisu sa nama govoriće članovi njihovih porodica. Tom prilikom posetioci festivala moći će da degustiraju neke od specijaliteta najpoznatijih novosadskih birtija.

Više o celokupnom programu i svim informacijama u vezi sa festivalom, možete da se informišete na sajtu http://communications.rs/love2020/, na Fejsbuk stranici Festival ljubavi Novi Sad i na Instagram profilu festival_ljubavi.

Kao od prvog dana, ideja festivala ostaje promovisanje i širenje ljubavi. Upravo zato će i ove godine Novi Sad biti prestonica ljubavi!

“Festival ljubavi” organizuju kompanije Udruženja “Subsidium”, HBO Color Media Events, kompanije Color Media Communications i “Ninamedia”, uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su: kompanija Coca-Cola sa brendom Fuzetea, Mars sa brendovima Orbit i Pedigree, Heineken (Zaječarsko pivo), MOL i Bambi