Home Festivali S.A.R.S: Očekujte drage pesme uz maksimum pozitivne energije sa bine na Novosadskom...

S.A.R.S: Očekujte drage pesme uz maksimum pozitivne energije sa bine na Novosadskom Oktoberfestu!

2769
0

Novosadski Oktoberfest” održaće se ove godine 20. i 21. oktobra u Master Centru Novosadskog sajma.

Među potvrđenim učesnicima nalaze se bendovi “Hladno pivo”, S.A.R.S, “Orthodox Celts”, “Love Hunters”, “Amajlija” i mnogi drugi.

U susret Novosadskom Oktoberfestu i njihovom nastupu prvog dana, u petak 20. oktobra, razgovarali smo sa frontmenom grupe SARS, Žarkom Kovačevićem:

S.A.R.S. je uvek dobrodošao u Novi Sad. Kakva je novosadska publika, kakva iskustva nosite sa koncerata ovde?

– U Novom Sadu smo imali mnoštvo koncerata i zaista mnogo momenata koje ćemo pamtiti, ali najluđi je bio pre dve godine kada smo nastupali na trgu u okviru sajma omladinskog turizma. Koncert smo započeli pred punim trgom, a nakon samo par pesama je krenuo užasan pljusak koji je pretio da upropastiti sve. Na našu sreću je oko pola publike ostalo da kisne i roka sa nama i to veče je jedno od najlepših iskustava koje smo imali u dosadašnjoj karijeri!

Prošle godine ste proslavili 10 godina benda i imali dinamičan put do jednog od najpopularnijih bendova u regionu. Šta je ono što se najviše promenilo od samog početka do danas?

– Publika je daleko brojnija, a mi jednu deceniju stariji. 🙂

Poslednji album je, osim naziva vašeg poslednjeg albuma, i stvarno poslednji, s obzirom da ste najavili samo izdavanje singlova. Zašto ste se na to odlučili?

– Čast izuzecima, ali konzumenti muzike danas imaju veoma malo strpljenja da slušaju kompletan album nekog autora, već slušaju isključivo singlove koji su, po pravilu, propraćeni video spotom. Zato smo odlučili da ubuduće snimamo samo singlove i na taj način usmeravamo fokus publike na pesme koje želimo da ispromovišemo.

Nastupićete na festivalu piva. Da li je pivo omiljeno piće među članovima benda ili ćete se pre odlučiti za kobasice i perece na Novosadskom Oktoberfestu?

– Većina članova S.A.R.S.-a jesu pivopije, ali ja konkretno više volim žestinu. Zato ću na Oktoberfestu njima ostaviti da degustiraju piva, a ja ću se snaći za neku rakiju.

Šta publika može da očekuje na vašem nastupu na Novosadskom Oktoberfestu?

– Publika može da očekuje da ćemo izvesti, njima drage, pesme S.A.R.S.-a uz maksimum pozitivne energije sa bine!

Prošlogodišnji “Oktoberfest” u Novom Sadu posetilo je preko 15.000 ljudi, a sve ulaznice su bile prodate nekoliko dana uoči događaja.

Ulaznice za festival su u prodaji od danas i to putem Gigstix mreže. Nabavite svoju ulaznicu na vreme klikom OVDE ili na svim prodajnim mestima Gigstixa, pronađite ih na ovom linku.

Novosađani i njihovi gosti biće u prilici da uživaju u više desetina brendova piva iz celog sveta, bavarskim kobasicama, perecama i puno dobre zabave.

I ove godine “Novosadski Oktoberfest” će dve nedelje uoči festivala imati svoj štand na Trgu slobode u centru Novog Sada gde će fanovi biti u prilici da kupe suvenire, ulaznice, ali i da uživaju u pivu, kobasicama i perecama.

Takođe, organizatori planiraju kasting za konobarice i konobare “Oktoberfesta” i druge promotivne aktivnosti.

Detalji programa i rezervacije mesta za sedenje mogu se videti na sajtu festivala: www.oktoberfest2017.rs