Home Konferencije Serbia Goes Green 2017 – Branko Dunjić: Ekološki svesne kompanije vode računa...

Serbia Goes Green 2017 – Branko Dunjić: Ekološki svesne kompanije vode računa i o lokalnoj zajednici i svojim zaposlenima!

1496
0

Druga konferencija o održivom razvoju povodom Dana planete Zemlje „Serbia Goes Green“, u organizaciji Color Press Grupe i magazina „Diplomacy and Commerce“, održana je u četvrtak, 20. aprila, u hotelu Crowne Plaza.

Konferenciju je otvorio ambasador Švedske, Jan Lundin, govoreći o izazovima i perspektivama Srbije u ovoj oblasti:

Ovo je put ka otvaranju Poglavlja 27, upravljanju vodama, zaštiti prirode, klimatskim promenama, svim onim stvarima koje su deo integracije Evropskoj Uniji. Ovo su ekstremno važna pitanja za Srbiju. Najteži odeljak koji treba da se otvori, ako pogledamo ključne zakonske propise. To je dugoročan proces, bitno je da napravimo značajan napredak, jer se taj proces neće brzo završiti. Ako pogledamo u budućnost možemo da otvorimo potpuno novi deo ekonomskog razvoja. Švedska radi na fosilnim gorivima, radimo na ovom pitanju već dugo vremena. Srbija svakako može da se uhvati u koštac sa svim tim problemima i mi ćemo joj pomoći.”

U panelu “Ekološki svesne kompanije u svetu i kod nas” učestvovao je dr Branko Dunjić, direktor Centra za čistiju proizvodnju Srbije, koji nam je tokom konferencije između ostalog rekao:

Ekološki svesna kompanija znači da vodi računa o tome kako njena aktivnost ima uticaja na okolinu, kako koriste svoje sirovine, vodu, energiju, sirovine koje koriste za proizvodnju, ali takođe kako se odnose prema lokalnoj zajednici i svojim zaposlenima.”

Kompletan razgovor poslušajte u videu: