Home Konferencije Serbia Goes Green 2017 – poslušajte case study “Zeleni grad: Šta Novi...

Serbia Goes Green 2017 – poslušajte case study “Zeleni grad: Šta Novi Sad čini na očuvanju životne sredine i održivom razvoju?”

1109
0

Druga konferencija o održivom razvoju povodom Dana planete Zemlje „Serbia Goes Green“, u organizaciji Color Press Grupe i magazina „Diplomacy and Commerce“, održana je u četvrtak, 20. aprila, u hotelu Crowne Plaza.

Konferenciju je otvorio ambasador Švedske, Jan Lundin, govoreći o izazovima i perspektivama Srbije u ovoj oblasti:

Ovo je put ka otvaranju Poglavlja 27, upravljanju vodama, zaštiti prirode, klimatskim promenama, svim onim stvarima koje su deo integracije Evropskoj Uniji. Ovo su ekstremno važna pitanja za Srbiju. Najteži odeljak koji treba da se otvori, ako pogledamo ključne zakonske propise. To je dugoročan proces, bitno je da napravimo značajan napredak, jer se taj proces neće brzo završiti. Ako pogledamo u budućnost možemo da otvorimo potpuno novi deo ekonomskog razvoja. Švedska radi na fosilnim gorivima, radimo na ovom pitanju već dugo vremena. Srbija svakako može da se uhvati u koštac sa svim tim problemima i mi ćemo joj pomoći.”

CASE STUDY 3 – Zeleni grad: Šta Novi Sad čini na očuvanju životne sredine i održivom razvoju? prezentovala je Dragica Branković, pomoćnik načelnika gradske uprave za zaštitu životne sredine

Kompletan case study poslušajte u videu: