Home Festivali Sutra počinje festival “Čarde i bande” – Tamburaški defile od centra grada...

Sutra počinje festival “Čarde i bande” – Tamburaški defile od centra grada ka Sunčanom keju u Novom Sadu

624
0

Sedmi festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande” počeće u subotu, 2. oktobra, od 12 sati, tamburaškim defileom od spomenika Svetozaru Miletiću pa sve do Sunčanog keja u Novom Sadu i trajaće do 20 časova. U ukusima ribljih specijaliteta i zvucima tambure, posetioci će moći da uživaju i u nedelju, 3. oktobra, u periodu od 12 do 18 časova.

Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prethodnim festivalima “Čarde i bande”, koji se održavaju na proleće i u jesen svake godine. Riblju čorbu na prethodnim festivalima pripremale su čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Veliki odziv Novosađana na ranijim festivalima potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline su upotpunile sjajnu atmosferu na novosadskom Keju.

Festival organizuju Udruženje građana “HBO Color Media Events”, “Petrovaradin media”, a manifestaciju su podržali i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Ministarstvo trgovine i turizma, Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada i kompanije Heineken i AMS Osiguranje.

Više detalja o programu festivala možete saznati na sledećem linku: http://communications.rs/cardeibandeokt2021/