Home Festivali Svakog ponedeljka i srede joga na Štrand Summer Festu!

Svakog ponedeljka i srede joga na Štrand Summer Festu!

1865
0

Štrand Summer Fest i Joga studio Hipokrat iz Novog Sada organizuju svakog ponedeljka i srede besplatne joga vežbe na platou ispod Mosta slobode.

U ponedeljak 3. jula, od 10h do 11h, organizujemo Joga – Pozdrav suncu, a vežbe vodi Saša Lukić, Joga studio Hipokrat Novi Sad.

Pozdrav Suncu ili Surya Namaskar je naziv za seriju joga položaja – asana povezanih pokretom, koje se izvode u nizu, bez prekida. Pokreti su sinhronizovani s disanjem, svaki udah ili izdah praćen je pokretom. Pozdrav Suncu se može raditi kao kompletno vežbanje ili kao zagrevanje pre glavne serije asana, a u dinamičkim stilovima joge (Ashtanga, Power Yoga, Vinjasa) Pozdrav Suncu služi za povezivanje asana.

Dobrobiti:
Jača mišiće, posebno mišiće ruku, ramena i nogu
Isteže mišiće − posebno zadnje strane nogu i leđa
Povećava elastičnost i izdržljivost celog tela
Poboljšava pokretljivost kičmenog stuba i svih zglobova tela
Poboljšava rad srca i celog kardiovaskularnog sistema
Poboljšava respiraciju
Poboljšava koncentraciju, koordinaciju pokreta i brzinu
Oslobađanje unutrašnje toplote podstiče znojenje i organizam se detoksikuje i pročišćava
Ponavljanje pokreta sinhronizovanih s disanjem dovodi vežbača u meditativno stanje i to je meditacija u pokretu

joga3

U sredu 5. jula od 10h do 11h organizujemo  Aviva – vežbe za uspostavljanje hormonalnog balansa koje će voditi Angelika Prec, Joga studio Hipokrat Novi Sad.

Aviva metoda je jedinstven skup vežbi koje pomoću specifičnih pokreta uspostavljaju i usklađuju rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem, zaduženim za lučenje polnih hormona. Sistemi vežbi su dizajnirani tako, da prirodnim putem obezbede sveobuhvatno rešenje za različite probleme reproduktivnog sistema i plodnosti. Metoda je dobila odobrenje od najviše institucije u svetu, od Svetske zdravstvene organizacije.

Sve informacije možete dobiti putem zvaničnog sajta www.jogastudiohipokrat.rs ili telefona 063-568605

Tokom tri meseca festivala, posetioci najvećeg kupališta u Novom Sadu, moći će na prostoru ispod Mosta slobode da uživaju u različitim programima i aktivacijama – domaćica meseca, pravljenje skulptura od peska, dečije radionice i maskenbali, priče i druženje sa Štrandarošima, izbor za najlepši par, devojku i momka Štranda, sportska takmičenja, nastupi bendova i DJ-ejeva, jutarnje vežbe, priče sa dalekih putovanja poznatih Novosađani i još mnogo drugih aktivnosti i poklona za učesnike i pobednike.

Na prostoru ispod Mosta slobode, od 8. juna do 8. septembra, Štrand Summer Fest, organizuju kompanije Color Press Grupa, Ninamedia i JKP Gradsko Zelenilo Novi Sad, i uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su Jelen pivo i Rosa voda.

Sve informacije i program Štrand Summer Festa možete pogledati na linku www.color.rs/strandsummerfest2017 , a pratite nas i na zvaničnoj Fejsbuk stranici – Štrand Summer Fest