Home Vesti Svečano zatvorena izložba “Paja Jovanović: Jedan slikar, 12 fotografa – 24 umetnička...

Svečano zatvorena izložba “Paja Jovanović: Jedan slikar, 12 fotografa – 24 umetnička dela”

1458
0

Muzej grada Beograda Color Media Communications predstavljaju izložbu “Paja Jovanović: jedan slikar, 12 fotografa, 24 umetnička dela”.

Posle izložbi u Galeriji Sava Šumanović u Šidu i Galeriji Milan Konjović u Somboru, 15. oktobra je, u Muzeju grada Beograda, u Resavskoj ulici u Beogradu, svečano otvorena izložba radova naših najpoznatijih fotografa koji su svojevrsni “citati” ulja na platnu čuvenog Paje Jovanovića.

Autorka izložbe je Duška Jovanić, a svi zainteresovani mogli su da je pogledaju sve do juče u prostorijama Muzeja grada Beograda, kada je izložba svečano zatvorena uz party “Artisti i modeli” kojoj je prisustvovalo i 10 korisnika Facebooka i 10 korisnika Instagrama koji su učestvovali u aktivaciji kompanije Telenor, te su tokom trajanja izložbe uslikali fotografiju iz svog ugla koju su okačili na društvene mreže, a najkreativniji od njih na ovaj način stekli su priliku da prisustvuju ovom druženju i razgovaraju sa fotografima i modelima koji su učestvovali u kreiranju izložbe.

Izložba “Jedan slikar, 12 fotografa, 24 umetnička dela” koncipirana je tako da su se odabrana ulja na platnu Paje Jovanovića nalazila na zidovima Muzeja grada, a fotografije inspirisane njima – na štafelajima ispred njegovih slika.

Pozivu Color Media Communications odazvali su se fotografi: Nebojša BabićMiša ObradovićMonika PavlovićMiloš NadaždinJelena JovanovSever ZolakMarko KrunićBraca NadeždićVladimir Milivojević BoogieVukica MikačaRadivoj Hadžić i Jaroslav Pap. Stručni konsultant izložbe je Igor Todorović, a kostimograf Dragana Ognjenović.

U toku trajanja izložbe organizatori su predvideli i nekoliko interesantnih predavanja u okviru kojih su umetnost Paje Jovanovića sa različitih aspekata predstavili Predrag J.  MarkovićTamara Ognjević, Nenad Novak Stefanović i Igor Todorović.