Home Festivali Taste of Planet 2022 – Jermenija predstavila Novosađanima svoju kulturu i nacionalnu...

Taste of Planet 2022 – Jermenija predstavila Novosađanima svoju kulturu i nacionalnu kuhinju

508
0

Udruženje “The Best Events” uz medijsku podršku kompanije Color Media Communications i institucijalnu podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu od 2017. godine priprema festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji se održava u Novom Sadu, na Platou ispred TC Promenada, od 25. do 31. oktobra 2022. godine.

Tokom sedam festivalskih dana, imaćemo čast da ugostimo ambasadore stranih država u Beogradu, kao i predstavnike nacionalnih zajednica koji će predstaviti raznovrsne ukuse svojih nacionalnih kuhinja, kao i bogat kulturno-umetnički program.

U autentičnim drvenim kućama posetioci će imati priliku da degustiraju različite slane i slatke gurmanluke, ali i da kupe suvenire i rukotvorine karakteristične za raznovrsnu vojvođansku ponudu.

Trećeg dana festivala uživali smo u sjajnom muzičkom programu i specijalitetima nacionalne kuhinje Jermenije.

Prosetioce su pozdravili predstavnici Jermenske zajednice, gospodin Sanuel Ajvazijan i Araksi Mikaelijan koji su predstavili kulturu i tradiciju Jermena.

Program je upriličen muzičkim programom u izvođenju Anžele Nedeljković, rođene Jermjan, koja je ovim povodom otpevala numere “Moj Jerevan” i “Narod moj Slavni”.

Obilna trpeza privukla je veliki broj naših sugrađana koji su degustirali jermenski roštilj koji se služio uz humus i povrće. Ipak, najveću pažnju je privukao kolač “Marlenka”, nastao po receptu Georga Avetisajna, koji je stari porodični jermenski recept doneo u Češku.

Program festivala možete pratiti na zvaničnom sajtu: http://communications.rs/tasteofplanet2022/

Partneri festivala su kompanija Coca-Cola kao generalni pokrovitelj i kompanija Heineken.