Home Festivali Taste of Planet 2022 – Koreja i Slovačka predstavili Novosađanima svoju kulturu...

Taste of Planet 2022 – Koreja i Slovačka predstavili Novosađanima svoju kulturu i nacionalnu kuhinju

499
0

Udruženje “The Best Events” uz medijsku podršku kompanije Color Media Communications i institucijalnu podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu od 2017. godine priprema festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji se održava u Novom Sadu, na Platou ispred TC Promenada, od 25. do 31. oktobra 2022. godine.

Tokom sedam festivalskih dana, imaćemo čast da ugostimo ambasadore stranih država u Beogradu, kao i predstavnike nacionalnih zajednica koji će predstaviti raznovrsne ukuse svojih nacionalnih kuhinja, kao i bogat kulturno-umetnički program.

U autentičnim drvenim kućama posetioci će imati priliku da degustiraju različite slane i slatke gurmanluke, ali i da kupe suvenire i rukotvorine karakteristične za raznovrsnu vojvođansku ponudu.

Drugog dana festivala svoje nacionalne kuhinje predstavile su Koreja od 15.00 i Slovačka od 18.00 časova.

Prosetioce je najpre pozdravio Nj.E. gospodin Đeung Li, ambasador Koreje u Srbiji, a nakon toga uživali smo u nastupu Cactus Dance Crew -a, drugoplasiranih plesača na ovogodišnjem K- pop festivalu.

Novosađani su uživali u degustaciji mnogobrojnih specijaliteta korejske kuhinje, za čiju pripremu je bio zadužen kuvar ambasade.

Program je upriličen i demonstracijom tekvonda, u izvođenju “Tekvondo kluba Olimp” iz Novog Sada.

Od 18.00 sati na bini su se pridružili predstavnici ambasade Slovačke koji su ovim povodom pripremili širok spektar specijaliteta za koje je bio zadužen restoran “Petrovačka čarda” iz Bačkog Petrovca.

Na meniju su bile razne pikantne đakonije od mesa i krompira, ljuti kulen kao neizostavni deo slovačke trpeze, a degustaciju smo završili čuvenom štrudlom sa makom.

Program festivala možete pratiti na zvaničnom sajtu: http://communications.rs/tasteofplanet2022/

Partneri festivala su kompanija Coca-Cola kao generalni pokrovitelj i kompanija Heineken.