Home Festivali Tematska tura “Ljubavna istorija Novog Sada”, predstava “Ana Karenjina” i bend “Ispitni...

Tematska tura “Ljubavna istorija Novog Sada”, predstava “Ana Karenjina” i bend “Ispitni rok” na “Festivalu ljubavi”

1596
0

Novi Sad je i ovog februara prestonica ljubavi, jer je u centru grada, na Trgu slobode, u toku četvrti po redu “Festival ljubavi” koji će trajati sve do 23. februara.

Juče je u sklopu festivala održana Tematska tura: Vodič kroz ljubavnu istoriju Novog Sada. Ovom prilikom posetioci su bili u prilici da se upoznaju sa nesvakidašnjom istorijom Novog Sada kroz ljubavi slavnih ličnosti koje su nekada bili njegovi stanovnici, te otkriti mnoge nepoznate pojedinosti o onome što se događalo iza kulisa javnih i privatnih zgrada u Novom Sadu.

Pored toga, odigrala se i pozorišna predstava “Ana Karenjina”, u Novosadskom pozorištu, rađena po romanu ruskog pisca Lava Nikolajeviča Tolstoja, sjajnoj i univerzalnoj priči o ljubavi, strasti i dužnosti u odnosima. Tema romana, pa i predstave je preljuba Ane Karenjine, koja je obuhvaćena kompleksnom pozadinom porodice, pojedinca i društva u tadašnjoj Rusiji.

Na samom kraju večeri, u centru grada, na bini fesrivala na Trgu slobode, nastupio je bend “Ispitni rok”.

Kao i svake godine do sada, Novosađani i turisti imaće priliku da svakog dana uživaju u raznolikom programu na Trgu slobode – nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava.

„Festival ljubavi“ biće održan na još nekoliko lokacija u gradu, u okviru kojih će biti različite aktivacije. Neke od njih su:  Tematska tura: Vodič kroz ljubavnu istoriju Novog Sada, (08.02.); predstava “Ana Karenjina”, Novosadsko pozorište (08.02.); predstava “Laža i paralaža”, Srpsko narodno pozorište (13.02.); Romance Movie Marathon, Muzej savremene umetnosti Vojvodine (14.02.); Koncert “Love actually”, Galerija Matice srpske, nastupa “Muzika srca” (15.02.).

Za sam kraj festivala organizatori su pripremili “Vikend legendarnih novosadskih ugostitelja”, 22. i 23. februara, kada će o svom životu i radu pričati upravo neki od njih, a o onima koji više nisu sa nama govoriće članovi njihovih porodica. Tom prilikom posetioci festivala moći će da degustiraju neke od specijaliteta najpoznatijih novosadskih birtija.

Više o celokupnom programu i svim informacijama u vezi sa festivalom, možete da se informišete na sajtu http://communications.rs/love2020/, na Fejsbuk stranici Festival ljubavi Novi Sad i na Instagram profilu festival_ljubavi.

Kao od prvog dana, ideja festivala ostaje promovisanje i širenje ljubavi. Upravo zato će i ove godine Novi Sad biti prestonica ljubavi!

“Festival ljubavi” organizuju kompanije Udruženja “Subsidium”, HBO Color Media Events, kompanije Color Media Communications i “Ninamedia”, uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su: kompanija Coca-Cola sa brendom Fuzetea, Mars sa brendovima Orbit i Pedigree, Heineken (Zaječarsko pivo), MOL i Bambi.