Home Vesti Tribina “Žene žive i na selu” održana u Surduku

Tribina “Žene žive i na selu” održana u Surduku

815
0

Šesta tribina “Žene žive i na selu” održana je juče, 23. oktobra, u Surduku, opština Stara Pazova,  gde su nas u sklopu kampanje “Žene žive i na selu” ugostile žene iz UŽ “Jefimija” i približile nam rad i aktivnosti samog udruženja, kao i kulturu, običaje i folklor ovog kraja.

Na tribini su ovom prilikom učestvovale: Jasminka Savić, predsednica UŽ “Jefimija”, kao i članice udruženja Jula Lepšanović, Jela Čolaković, Biljana Čolaković, Kaja Joksimović, Ljuba Vasov i Vesna Babić. 

Kampanja “Žene žive i na selu“ koja za cilj ima osnaživanje žena iz seoskih sredina Srbije. počela je 2019. godine, simbolično na Međunarodni dan žena, 8. mart, statusnom konferencijom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu.

Tokom 2019. godine održali smo 12 tribina. Razgovarali smo sa ženama u Novom Žedniku, Banatskom Velikom Selu, Gamzigradu, Lučici, Gornjoj Trepči, Begeču, Sremskoj Mitrovici, Kucuri, Novom Pazaru, Staroj Pazovi i Baču.

Prethodno smo u 2020. godini održali tribine u selu Boka, zatim u Bačkom Jarku, Kobilju, Ravnom Selu i Aleksandrovu.

Kampanju “Žene žive i na selu” organizuju kompanija Color Media Communications, Udruženje građana HBO Color Media Events i Centar za lokalnu demokratiju, pod pokroviteljstvom Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za ljudska i manjinska prava kao deo programa „Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Republici Srbiji za 2020. godinu“ i uz podršku POŠTE Srbije.