Home Vesti U novembru – Prvi Digital_Fashion_Week/Serbia!

U novembru – Prvi Digital_Fashion_Week/Serbia!

1425
0

Serbia Fashion Week i Color Media Communication potpisali su ugovor o pokretanju novog brenda pod imenom: Digital_Fashion_Week

Prva 100% digital manifestacija ovog tipa u regionu održaće se u novembru mesecu ove godine i biće posvećena srpskim dizajnerima kao i gostima iz brojnih stranih zemalja. Ovaj događaj se organizuje u saradnji sa digitalnom platformom International Digital Fashion Week.

Nakon Digital_Fashion_Week/Serbia u planu su manifestacije u ostalim državama regiona. Pored dizajnera koji će predstaviti svoje nove kolekcije kroz petominutne video-priloge, gledaoci će imati prilike da čuju i vide brojne poznate ličnosti, kratke panel-diskusije o aktuelnim temama iz modne industrije, kao i predstavljanja turističkih potencijala gradova i regiona.

International Digital Fashion Week (IDFW) je globalna digitalna platforma, nedavno osnovana u USA. Prvi je i jedini digitalni fashion week u svetu, nastao kao potreba modne industrije da opstane i preživi krizu koju je izazvla pandemija virusa Covid-19.

IDFW se emituje na globalnom nivou putem FNL Network platforme i dostupan je worldwide putem smart TV u domaćinstvima, mobilnih uređaja, Roku TV, Amazon Fire TV, Apple TV, Android TV, Android devices i svih iOS uređaja.

Kao regionalni lider kada je reč o modnim manifestacijama, Svetlana Horvat, direktorka Serbia Fashion Week-a je potpisala ugovor o strateškom partnerstvu sa IDFW i postala ekskluzivni zastupnik za sve zemlje SEE:

Srbija (sa teritorijom Kosova i Metohije), Bosna i Hercegovina, Bugarska, Albanija, Hrvatska, Slovenija, Grčka, Severna Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Turska, Moldavija i Mađarska).

– 5. septembra 2020. godine je lansiran prvi “International Digital Fashion Week” na kome su učestvovali talentovani dizajneri iz Srbije, ali i cele Jugoistočne Evrope posredstvom ovog značajnog ugovora koji smo potpisali. Preko 300.000.000 gledalaca širom planete posredstvom digitalnih platformi, tv ekrana, društvenih mreža i play store platformi su pratitli predstavljanje novih kolekcija 100+ dizajnera iz celog sveta. Svetski mediji su nazvali lansiranje IDFW “epskim događajem” koje obeležava “početak nove ere” modne industrije! – kaže Svetlana Horvat.

– Kao kompanija koja se proteklih sedam godina intenizivno bavi organizacijom konferencija i festivala, shvatili smo da je ‘migracija’ događaja na digitalne platforme proces koji je pandemija samo ubrzala i da ćemo u budućnosti mnoge ivente održavati isključivo na ovakav način! Od aprila do danas održali smo čak 11 onlajn-konferencija i za ovakav način rada pokazali su interesovanje i gledaoci i kompanije i brendovi koji su bili pokrovitelj događaja! Ugovor koji smo potpisali sa Svetlanom Horvat i njenim Serbia Fashion Weekom deo je tog procesa i naše opredeljenosti da koncept “digital first” bude naša strateška orijentacija u budućnosti! – rekao je Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe i direktor Color Media Communications.