Home Festivali Uz pesmu i osmehe zatvoren drugi “Novosadski Winter Fest”

Uz pesmu i osmehe zatvoren drugi “Novosadski Winter Fest”

1712
0

Drugi po redu “Novosadski Winter Fest” zatvoren je sinoć nastupima horova “Solniški” i “La La studio”, kao i nastupom DJ Sabore.

Od 23. novembra do 29. decembra, Novosađani i svi posetioci Novog Sada, mogli su da uživaju u svakodnevnom programu na Trgu slobode. Na raspevanoj jelki nastupilo je 35 horova, a svakog vikenda slušali smo novosadske bendove i DJ-ejeve.

Posetioci su uživali i u kuvanom vinu, kuvanoj rakiji, tradicionalnim slatkišima i gurmanlucima, i imali priliku da kupe različite rukotvorine, novogodišnje ukrase, poklone, nakit, suvenire u drvenim kućicama.

I ove godine, novosadskim ulicama ponovo je vozio fijaker i bio jedna od najvećih atrakcija festivala.

U saradnji sa različitim udruženjima i ustanovama, sakupljali smo zajedno sa posetiocima donacije za “Novogodišnju trpezu za beskućnike”, slatkiše za novogodišnje paketiće namenjene deci sa Kosova, a štićenici domova su imali svoju humanitarnu kućicu u kojoj su prodavali svoje proizvode. Naš festival posetili su i štićenici Dečijeg sela iz Sremske Kamenice, Prihvatilišta za beskućnike u Futogu i Doma za decu ometenu u razvoju u Veterniku, i uživali u prazničnoj atmosferi.

Organizovali smo i Dan kućnih ljubimaca, besplatno fotografisanje sa Deda Mrazom, nagradili putovanjem najlepše pismo napisano Deda Mrazu i uživali u nekoliko pozorišnih predstava.

Na panoima na Trgu slobode posetioci su mogli da vide najlepša dela iz novosadskih galerija, kao i izložbe novosadskih fotografa. Novosađanima smo predstavili i putujuću izložbu “Tolerancija” Mirka Ilića koju je otvorio ambasador SAD, Kajl Skat.

“Novosadski Winter Fest” organizovali su Color Pres Grupa, Ninamedia, Color Media Communications, Subsidium, HBO Color Media Events, Udruženje “Bač u srcu Bačke”. Pokrovitelji manifestacije su Grad Novi Sad, Gradska uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Vojvođanska banka i Heineken Srbija sa brendovima Krušovice, Laško, Amstel i Zaječarsko Crno pivo.