Home Festivali Večeras se zatvara “Festival ljubavi”: Arije o ljubavi i bendovi “Green Line”...

Večeras se zatvara “Festival ljubavi”: Arije o ljubavi i bendovi “Green Line” i “Štikle i vikleri” na Trgu slobode!

1110
0

Iako je kiša juče pokušala da nam pokvari osmomartovsko druženje, nije joj pošlo za rukom, pa smo uživali u muzici po izboru DJ Witza, a Nestea je sve Novosađanke pozvao da zajedno naprave cvetnu flašu od ruža.

“Festival ljubavi” se večeras završava, zato vas pozivamo da dođete na Trg slobode i zajedno sa nama uživate u sjajnom programu.

Program na Trgu slobode počinje u 18h nastupom Opere Srpskog narodnog pozorišta čiji će solisti izvesti arije o ljubavi.

Od 19h sledi nastup benda „Green Line“, a od 20h do 22h nastupiće bend „Štikle i vikleri“.

Među najvećim atrakcijama na Trgu slobode prethodnih mesec dana bili su “Love Gate”, ili ulaz na Trg slobode u obliku srca, i “Nestea Flower Wall” jedinstvena konstrukcija od prirodnog cveća na kojoj na 30 jezika piše “ljubav”, a na kojoj su novosadski parovi i gosti katancima zaključavali svoju ljubav.

Parove koji su se venčali u 2016. godini, a bili najuspešniji u kvizu “Koliko se poznajete”, nagradili smo putovanjem na Kopanik, a par čija fotografija bude imala najviše glasova na portalu www.nshronika.rs, nagradićemo putovanjem na Jahorinu. Bilo nam je zadovoljstvo da učestvujemo i u organizovanju prosidbe na “Festivalu ljubavi” za Dan zaljubljenih.

“Festival ljubavi”, zajedno sa prijateljima iz Galerije Matice srpske, Novosadske biciklističke inicijative i sa Prirodno-matematičkog fakulteta, organizovao je različite aktivacije na Trgu slobode, poput radionica za najmlađe “Ja volim nauku” i vožnje biciklima “Rutom ljubavi”.

Jedno od veoma uspešnih večeri bilo je i ono kada smo na Trgu slobode organizovali “Venecijanski karneval u Novom Sadu” i uživali pod maskama u italijanskim hitovima.

Tokom festivala, svi posetioci na Trgu slobode mogli su da vide radove novosadskih vajara i studenata vajarstva na temu “Ljubav”,  slike čuvenih Novosađanki, kao i starih fotografija iz novosadskih atelja, koje su rezultat saradnje sa Galerijom Matice srpske, Spomen- zbirkom Pavla Beljanskog, Muzejom Vojvodine i Muzejom grada, ali i radove novosadskih fotografa na temu “Ljubav”.

Novi Sad je pokazao da je prestonica ljubavi i da ćemo ljubav slaviti i narednih godina!