Home Konferencije Women in Business, Media & Culture 2019 u Nišu: Upoznajte uspešne preduzetnice

Women in Business, Media & Culture 2019 u Nišu: Upoznajte uspešne preduzetnice

439
0

Projekat “Women in Business, Media & Culture” u organizaciji Udruženja “The Best Fest” i kompanije Color Media Communications, posvećen podsticanju ženskog preduzetništva u ovim oblastima podržan od Vlade Republike Srbije, biće održan 28. novembra u zgradi Simfonijskog orkestra u Nišu.

Na jednom mestu naći će se uspešne žene iz sveta biznisa, medija i kulture, a sa njima će biti i studentkinje koje žele da se po završtetku studija oprobaju u ovoj oblasti: da budu uspešne preduzetnice, da pokrenu svoj blog ili medij, da uspešno prodaju svoje umetničko delo ili organizuju koncert.

Gosti konferencije imaće priliku da upoznaju uspešne žene preduzetnice, među kojima će biti:

Jelena Dimitrijević, diplomirani dizajner tekstila i odeće, preduzetnik. Zakoračila u svet mode, izražavajući se na potpuno novi način preko dizajna tekstila. Iza sebe ima nekoliko samostalnih revija, kao i nekoliko projekata u kojima je učestvovala kao stilista. Svoje znanje prenosi deci predškolskog uzrasta na kreativnim radionicama na kojima im predaje o modnom dizajnu i dizajnu tekstila. Radi kao slobodni umetnik u svom ateljeu u Nišu.

Nevena Kragić je rođena u Gnjilanu 1982.godine. Diplomirani modni dizajner. Iza sebe ima dugogodišnje iskustvo na polju mode, fotografije, režije. Svoj brend gradi od 2011.godine, dok je dizajner i par drugih brendova, gde ističe modni brend Flama iz Niša. Izlagala na više zajedničkih izložbi ULUPUDUS-a. Za najvećeg klijenta izdvaja kompaniju Dizni (Disney) kao dizajner kostima za globalnu kampanju. Početkom godine bila je jedini predstavnik Srbije na Vankuverskom Fashion Week-u, da bi njen rad istakao i Britanski Vog (British Vogue) u 3 mesečna štampana izdanja. Njene modele nosi Božo Vrećo, Dubioza Kolektiv kao i Balkanika na poslednjoj Evroviziji. Pored brenda koji razvija bavi se i mentorstvom mladih studenata (modnog dizajna). www.nevenakragic.com

Davorka Leoni, dipl. psiholog, sportski psiholog ,psihoterapeut, I HR konsultant ,osnivač i direktor udruženja za psihološku edukaciju „Psihocentar“ u Nišu. Rođena 4.5.1978. u Kotoru (Crna Gora) ,nekadašnji sportista plivač i reprezentativac u ženskom vaterpolu. Nakon završene srednje škole “Gimnazije“ u Kotoru dolazi u Niš gde završava studije psihologije, a dodatno se usavršava na polju psihologije sporta,psihoterapije, psiholoških tehnika ,radu sa decom mladima I odraslima, mentalnog treninga u sportu i primeni programa po uzoru sportskih psihologa Španije i Italije. U dosadašnjem višegodišnjem radu izgradila nemalo iskustvo u radu sa decom (autizam, ADHD, problemi sa učenjem, opsesivno kompulzivne radnje..) roditeljima, porodičnim odnosima, studentima, mladim I odraslim osobama (anksioznost, depresija, anksiozno-depresivni poremećaji, posttraumatski stresni sindrom, partnerski odnosi…),sarađivala i sarađjuje sa sportskim trenerima fudbala, plivanja, vaterpola, borilačkih veština košarke, futsala kao i sportista svih selekcija , od mlađih kategorija petlića ,pionira do seniora i vrhunskih sportista u fudbalu, karateu, tekvondou,streličarstvu, košarci, rukometu, tenisu, kik boxu.. Organizator i voditelj mnogobrojnih edukacija,seminara, obuka na polju psihoterapije, psihologije u sportu (Srbija i van Srbije),licenciranju sportskih trenera, kao i dobitnik mnogobrojnih priznanja od strane sportskih organizacija (Srbija, Crna Gora, Makedonija), priznanja za Psihologa godine 2018. (SportNet Mreža Beograd). Živi i radi u Nišu (Srbija), ima sina Darka, 15 godina.

Sonja Pop Trajković rođena je 02.07.1978 godine u Nišu gde je završila Medicinski fakultet. Od 2005 godine zaposlena na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KC Niš. Radi na odeljenju za sterilitet i vantelesnu oplodnju. Subspecijalizaciju iz ove oblasti završila je 2018. godine u Novom Sadu. Doktorirala je 2013. godine, od 2014. je klinički asistent na katedri za ginekologiju i akušerstvo Medicinskog fakulteta Niš. Autor više naučnih i stručnih radova objavljenim u međunarodnim časopisima kao i poglavlja u knjigama. Takođe, radi u privatnoj praksi.

Važno: Ulaz je besplatan!

Pozivamo sve zainteresovane žene iz Niša i okoline da se prijave. Informacije putem mejla: jelena.savic@color.rs.

Program

14:00 Pozdravni govor

14:15 – 15:00
Women In MEDIA – Položaj žena u medijima
Uspešne urednice i novinarke prenose svoje iskustvo i znanje o medijima i položaju žena u medjima u Srbiji.

15:00-15:45
Women In BUSINESS – Žene preduzetnice
Kako pokrenuti svoj biznis, prednosti, mane i izazovi žena preduzetnica u Srbiji.

15:45 – 16: 45
Women In CULTURE – Šta se krije iza portreta jedne dame?
Uspešne žene iz sveta kulture o detaljima bavljenja tim poslom u regionu.