Home Festivali Završen festival “Čarde i bande” u Novom Sadu

Završen festival “Čarde i bande” u Novom Sadu

1145
0

Treći festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande”, održan je ovog vikenda na Sunčanom keju u Novom Sadu.

Novosađani i posetioci našeg grada bili su u prilici da u subotu i nedelju kraj Dunava uživaju u ribljoj čorbi, pečenoj ribi i zvucima tambure, ali i samba ritmovima.

Festival organizuju Udruženje građana “HBO Color Media Events” i “Petrovaradin media”, a manifestaciju su podržali i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Ministarstvo trgovine i turizma, Gradska uprava za privredu grada Novog Sada, AMS osiguranje, The Best Fest i Zaječarsko pivo.

Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prvom i drugom festivalu “Čarde i bande”, u maju ove i oktobru prethodne godine. Riblju čorbu su pripremale čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije. Majstori ribljeg paprikaša pripremili su preko 2.000 porcija ribljeg paprikaša sa preko 250kg šarana i druge vrste ribe.

Veliki odziv Novosađana na prvom i drugom festivalu potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline su upotpunile sjajnu atmosferu na novosadskom Keju, a više o tome kako smo se na proveli na prvom i drugom festivalu pogledajte OVDE i OVDE.