Home Festivali “Čarde i bande” još danas na Sunčanom keju u Novom Sadu

“Čarde i bande” još danas na Sunčanom keju u Novom Sadu

934
0

Treći festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande”, održava se ovog vikenda na Sunčanom keju u Novom Sadu.

Festival organizuju Udruženje građana “HBO Color Media Events” i “Petrovaradin media”, a manifestaciju su podržali i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Ministarstvo trgovine i turizma, Gradska uprava za privredu grada Novog Sada, AMS osiguranje, The Best Fest i Zaječarsko pivo.

Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prvom i drugom festivalu “Čarde i bande”, u maju ove i oktobru prethodne godine. Riblju čorbu su pripremale čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije. Majstori ribljeg paprikaša pripremili su preko 2.000 porcija ribljeg paprikaša sa preko 250kg šarana i druge vrste ribe.

Treći festival riblje čorbe i tamburaške muzike održava se ovog vikenda, a posetioci i danas mogu da uživaju u ribljoj čorbi, pečenoj ribi i zvucima tambure u periodu od 12 do 18 časova.

Veliki odziv Novosađana na prvom i drugom festivalu potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline su upotpunile sjajnu atmosferu na novosadskom Keju, a više o tome kako smo se na proveli na prvom i drugom festivalu pogledajte OVDE i OVDE.