Home Festivali Završen šesti festival “Čarde i bande” na Sunčanom keju u Novom Sadu

Završen šesti festival “Čarde i bande” na Sunčanom keju u Novom Sadu

735
0

Za sve ljubitelje riblje čorbe i tamburaške muzike Sunčani kej je bio izbor ovog vikenda.

Šesti festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande”, održan je 05. i 06. juna 2021. godine na Sunčanom keju u Novom Sadu.

Prvog dana festivala gosti su proveli sunčan dan uz Dunav uživajući u prvoklasnoj ribljoj čorbi i prijatnoj tamburaškoj muzici. Drugog dana festivala, loše vremenske prilike pokvarile su popodnevnu zabavu, ali su, ipak, pre kiše, Novosađani uživali u ribljoj čorbi i pečenoj ribi kao nedeljnom ručku.

Čarda “Mačak” iz Novog Sada, Lale iz Banata – Subin, Dragan Grcić sa njegovom šampionskom čorbom nisu propustili ovu priliku da za sve posetioce festivala “Čarde i bande” pripreme najukusnije riblje čorbe. Za dobru atmosferu ovog vikenda pobrinuo se tamburaški sastav “Aurelius” koji je zabavljao goste.

Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prethodnim festivalima “Čarde i bande”, koji se održavaju na proleće i u jesen svake godine. Riblju čorbu na prethodnim festivalima pripremale su čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Festival su organizovali Udruženje građana “HBO Color Media Events”, “Petrovaradin media” i Udruženje “The Best Fest”, u saradnji sa Udruženjem “Reka”, a manifestaciju su podržali i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Ministarstvo trgovine i turizma, Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada i kompanije Heineken i AMS Osiguranje.

Više detalja o programu festivala možete saznati na sledećem linku: http://communications.rs/cardeibandejun2021/