Home Festivali Zbogom Brus Li: Oktobar mesec je u kalendaru rezervisan za pivo

Zbogom Brus Li: Oktobar mesec je u kalendaru rezervisan za pivo

1536
0

Četvrti po redu “Novosadski Oktoberfest” održaće se 18. i 19. oktobra 2019. godine u Master hali Novosadskog sajma.

Na ovogodišnjem “Novosadskom Oktoberfestu” nastupiće Električni orgazam, Jura Stublić i Film, Atomsko sklonište, Dejan Petrović i Big Band, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, Orthodox Celts, Zbogom Brus Li i Van Gogh.

U susret Novosadskom Oktoberfestu i njihovom nastupu prvog dana, u petak 18. oktobra, razgovarali smo sa Slavkom Matićem, frontmenom grupe Zbogom Brus Li:

Tokom zime najavili ste novi album obradom pesme “Tuča u kafani” kultnog novosadskog benda „Sing Sing Singers“. Da li na samom Oktoberfestu možemo očekivati još noviteta, ali i originalnih koreografija po kojima su vaši nastupi uveliko poznati?

– Da. Da. Da…

Kako publika u vašem rodnom gradu, Novom Sadu, reaguje na vaše vešto kombinovanje pank i tamburaške muzike i kakve utiske nosite sa prethodnog nastupa na Oktoberfestu?

– Pa publika reaguje već 27 godina. To nešto govori. Valjda. Svakako govori i da, najverovatnije, nismo normalni što se toliko dugo i uporno radujemo svirati rokenrol u nadasve neprikladnim uslovima. Ali to je naša misija, i nadam se da će jednog dana Sveti Petar to imati u vidu. Oktoberfest je malo ostrvo, uglavnom, takvog zvuka i to je, takođe, i njegova misija. Ne znam da li Sveti Petar voli pivo, ali trebalo bi da rajske dveri otvori i Oktoberfestu jednog dana.

– U muzičkom smislu mi se možemo opisati i kao crossover između Zvonka Bogdana i Psihomodo Pop-a, a upravo smo sa njima delili binu na lanjskom Oktoberu. Šta više reći.

Budući da često nastupate na festivalima piva, da li je pivo omiljeno piće među članovima benda ili se radije opredelite za perece i kobasice na Novosadskom Oktoberfestu?

– Omiljeno piće nam je ipak, hteli ili ne, voda. Izbegavamo gazirano, a trudimo se da izbegnemo i alkoholno, ali nam to slabije ide. Još uvek nismo dosegli titule ”Uglednih alkoholičara”. Više smo alkofili. Znači, od svega po malo. Oktobar mesec je u kalendaru, svakako, rezervisan za pivo. Jedno pre svirke, jedno za vreme svirke, onda brdo pereca i kobasica da to malo upije, a posle toga – samo fajront je granica.

“Novosadski Oktoberfest” je prethodne tri godine napunio Master halu Novosadskog sajma i svake godine okupio preko 15.000 posetilaca, popilo se preko 35.000 litara piva najpoznatijih pivara i stotina zanatskih, pojelo preko 5.800 kobasica, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći.

Organizatori će i ove godine organizovati kasting za konobare i konobarice, zagrevanje pred festival uz muziku i pivo na Trgu slobode, razna takmičenja, kao i “Battle of the bands” – takmičenje neafirmisanih bendova.

Novosađani i njihovi gosti biće u prilici da uživaju u više desetina brendova piva iz celog sveta, bavarskim kobasicama, perecama i puno dobre zabave.

Jednodnevne i dvodnevne ulaznice u pretprodaji su od 1. februara 2019. godine po promotivnim cenama i možete ih kupiti na sajtu www.gigstix.com ili svim prodajnim mestima.

Za rezervaciju stolova pišite na mejl maja.miskovic.cpg@gmail.com.

Sve informacije možete potražiti i na zvaničnom sajtu www.oktoberfest2019.org i Fejsbuk stranici Novosadski Oktoberfest.