Home Vesti Tribina “Žene žive i na selu” sutra u selu Lučica

Tribina “Žene žive i na selu” sutra u selu Lučica

1062
0

Četvrta po redu tribina u 2019. godini u okviru projekta “Žene žive i na selu”, biće održana sutra, 21. maja, u selu Lučica, u Domu kulture, s početkom u 12 časova.

Na svečanom otvaranju prisutnima će se obratiti: Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca, Biljana Manić, doktor opšte medicine i Vladan Bošković, psiholog.

Nakon toga uslediće panel diskusija na kojoj će o položaju i životu žena na selu govoriti: Danijela Rajković, selo Prugovo, Maja Radulović, selo Prugovo, Plamenka Laćarac, selo Begeč i Bogdanka Šugić, selo Begeč.

Kampanja “Žene žive i na selu”, čiji je cilj osnaživanje žena u ruralnim predelima, pokrenuta je simbolično 8. marta 2019. godine statusnom konferencijom održanom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije. Ova kampanja sprovodi se pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva bez portfelja, zaduženog za demografiju i populacionu politiku, Kancelarije za ljudska i manjinska prava i Pošte Srbije.