Home Vesti Žene sa invaliditetom na selu – Kampanje za osnaživanje žena u ruralnim...

Žene sa invaliditetom na selu – Kampanje za osnaživanje žena u ruralnim sredinama sutra u Deču

271
0

Kampanju za osnaživanje žena u ruralnim sredinama, nastavljamo i tokom 2022. a program se sprovodi održavanjem serije tribina na kojima će se razgovarati sa ženama različitih uzrasnih kategorija, obrazovnog statusa, zdravstevnog stanja u ruralnim sredinama. Sa ženama razgovaramo o unapređenju položaja žena sa invaliditetom na selu, ekonomskom osnaživanju žena kroz žensko inovativno preduzetništvo, osnaživanju žena u borbi protiv porodičnog nasilja, ohrabrivanju žena da učestvuju u preventivnim zdravstvenim pregledima i o drugim temama koje doprinose njihovom osnaživanju i integrisanju u društvenu zajednicu.

Kampanja je počela 8. marta 2019. godine, kada je u Narodnoj skupštini Republike Srbije realizovana Statusna konferencija pred početak te nacionalne kampanje, a sutra tribinu realizujemo u Deču.

Kako je to izgledalo prethodnih godina, možete pogledati na linku: http://zeneziveinaselu.rs/

Od samog početka ovaj projekat kao glavni institucionalni partner podržava Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, brojni sponzori i donatori, a naš glavni medijski pokrovitelj je Color Media Communications iz Petrovaradina.

Projekat realizuje Udruženje THE BEST FEST iz Novog Sada.