Home Vesti Žene sa invaliditetom na selu – nastavak kampanje za osnaživanje žena u...

Žene sa invaliditetom na selu – nastavak kampanje za osnaživanje žena u ruralnim sredinama

253
0

Kampanja za osnaživanje žena u ruralnim sredinama, kao što je već najavljeno, nastavlja se i tokom 2023. godine.

Program se sprovodi održavanjem serije tribina na kojima će se razgovarati sa ženama različitih uzrasnih kategorija, obrazovnog statusa, zdravstevnog stanja u ruralnim sredinama. Sa ženama ćemo razgovarati o unapređenju položaja žena sa invaliditetom na selu, ekonomskom osnaživanju žena kroz žensko inovativno preduzetništvo, osnaživanju žena u borbi protiv porodičnog nasilja, ohrabrivanju žena da učestvuju u preventivnim zdravstvenim pregledima i o drugim temama koje doprinose njihovom osnaživanju i integrisanju u društvenu zajednicu.

Na tribinama će govoriti žene sa invaliditetom sa sela i članovi njihovih porodica, sa ženama sa sela koje se ističu po inovativnim idejama i zalažu za radna prava i poboljšanje položaja žena na selu, sa predstavnicima organizacija koje se bave osnaživanjem žena, izmedju ostalog kroz borbu protiv nasilja u porodici i predstavnice institucija (opštinske uprave, centri za socijalni rad, turističke organizacije, domovi zdravlja, obrazovne institucije i dr.)

Ovo je link gde možete pogledati kako je to izgledalo prethodnih godina: http://zeneziveinaselu.rs/

Da podsetimo, priča je počela 8. marta 2019, kada je u Narodnoj skupštini Republike Srbije realizovana Statusna konferencija pred početak ove nacionalne kampanje, a sutra tribinu realizujemo u Donjem Tovarniku gde će nas ugostiti žene iz Udruženja „Sunčev cvet“.

Od samog početka ovaj projekat kao glavni institucionalni partner podržava Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, brojni sponzori i donatori, a naš glavni medijski pokrovitelj je Color Media Communications iz Petrovaradina.

Projekat realizuje Udruženje The Best Fest iz Novog Sada.