Home Vesti “Žene žive i na selu”: Maja Maraš – Svaka žena je snaga...

“Žene žive i na selu”: Maja Maraš – Svaka žena je snaga i sposobnost!

1069
0

Sedma tribina “Žene žive i na selu” u 2021. godini održana je 27. jula u Ravnom Selu, u opštini Vrbas, gde su nas u sklopu kampanje “Žene žive i na selu” ugostile žene iz Aktiva žena “Šovljanke” i približile nam svoj rad i aktivnosti, kao i kulturu, običaje i folklor ovog kraja.

Maja Maraš, sekretar Aktiva žena “Šovljanke” istakla je da je svaka žena sama po sebi snaga i sposobnost i da je udruživanje žena zbog toga izuzetno važno jer su zajedno jače.

“Doprinos Aktiva Šovljanke Ravnom Selu je od izuzetnog značaja. Mi učestvujemo u svakoj manifestaciji u selu, bilo kao direktni organizatori ili kao neko ko svojim radom, fizičkim ili humanitarnim, daje svoj doprinos. Rado se odazivamo svakom pozivu, snažne smo, rukotvorne, vredne i uporne”, ponosno je istakla Maja.

Na tribini su učestvovale i:

Vesna Tomin, zamenik predsednice Aktiva žena “Šovljanke” koja nam je približila rad i aktivnosti samog Aktiva i ponosno istakla da je svaka žena koja želi da doprinese i pomogne Aktivu, samim tim i članica istog;
Milijana Grujić, vaspitačica, istakla je prednosti života na selu kada je odrastanje i vaspitavanje dece u pitanju;
Dijana Zimonja, umetnički rukovodilac KUD-a “Šove” naglasila je da je postojanje Kulturno umetničkih društava značajno za očuvanje identiteta jednog kraja i da se ona s razlogom smatraju čuvarima tradicije,
Milana Nović, diplomirani pravnik, organizatorka Fijakerijade objasnila je po čemu je Ravnoselska Fijakerijada posebna;
Tanja Manojlović, penzionerka, nagalsila je da se položaj žena na selu znatno poboljšao u odnosu na neka prošla vremena,
Tamara Bečić, mama fudbalera Proletera govorila je o dugoj tradiciji Fudbalskog kluba “Proleter” i popularnosti ovog sporta medju decom iz Ravnog Sela.

Kampanju “Žene žive i na selu” organizuju, Udruženje građana HBO Color Media Events i Centar za lokalnu demokratiju, pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u saradnji sa Color Media Communications, i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, AMS Osiguranja i POŠTE Srbije.