Home Vesti Bioskop za decu iz vrtića “Palčica”: Mališani iskoristili nagradu konkursa “Najlepša bašta...

Bioskop za decu iz vrtića “Palčica”: Mališani iskoristili nagradu konkursa “Najlepša bašta Novog Sada”

1478
0

Sredinom juna ove godine održan je izbor za “Najlepšu baštu Novog Sada” u akciji kompanije Color Media Communications u saradnji sa dnevnim listom “Dnevnik” i “Novosadskom televizijom” na kome je pobedu odnela Elizabeta Carević iz Sremske Kamenice koja je kao glavnu nagradu ovog konkursa osvojila vikend-putovanje u Opatiju u hotel “Grand hotela Adriatic”.

Na konkurs “Najlepša bašta Novog Sada”, koji je pokrenut u aprilu mesecu ove godine, prijavilo se 34 ljubitelja cveća i prirode, a 20. juna u najlepšoj gradskoj bašti Novog Sada – Dunavskom parku, dodeljene su nagrade svim pobednicima, a priznanje je, na radost najmlađih, dobio i vrtić „Palčica”, koji je uredio deo obdaništa uz pomoć vaspitačica Evice Babin i Slađane Zec, dece i roditelja.

– To je akcija u kojoj žiri osvaja najvredniju nagradu jer su nas mališani ostavili zadivljenima budući da su iznad svih kategorija – rekla je glumica Olivera Balašević prilikom dodele nagrada i objasnila zašto su se i ovi vredni mališani našli među nagrađenima: – Poput pčelica, oprašili su i oplemenili sva nastojanja velikih da izdanke lepote zaseju u svaku pukotinu zabetoniranog grada. Predlažem da se sledeće godine uvede kategorija najlepših novosadskih pokretnih cvetića, ne da bi se nagrađivala, već da bi nas nagrađivala i podsećala da sve kreće iz semena.

Deca iz starije grupe dobila su kao nagradu odlazak u bioskop „Arena Cineplex” na jednu od dečjih projekcija, a nagradu su danas i iskoristili kada su svi zajedno prisustvovali projekciji filma “Kralj lavova” na koju su ih odvele njihove vaspitačice.