Home Vesti Pogledajte kako je bilo na prvoj tribini “Osobe sa invaliditetom koje su...

Pogledajte kako je bilo na prvoj tribini “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” u Beogradu

1357
0

Prva tribina, u okviru projekta “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” održana je 26. aprila u Press sali Kombank Dvorane u Beogradu.

U okviru projekta “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet”, pored izložbe koja će gostovati u šest gradova širom Srbije, biće organizovana i serija tribina posvećena osobama koje su uvrštene u projekat. Projekat je realizovala kompanija “Color Media Communications” u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarijom za ljudska i manjinska prava i ambasadama stranih država u Beogradu, kako bi tokom ove godine predstavila priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz celog sveta.

Na tribini su govorili: Robert Čoban, direktor Color Press Grupe, Suzana Paunović, direktorka Vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Svetozar Aleksov, državni sekretar, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a potom je usledio i govor Valerija Suškeviča.

Valerij Suškevič (Sushkevych Valerii Mykhailovych), diplomirani je matematičar u oblasti primenjene matematike Državnog univerziteta u Dnjepropetrovsku, osoba sa invaliditetom prvog stepena, predsednik Paraolimpijskog komiteta Ukrajine, dva puta šampion Sovjetskog Saveza u plivanju, autor skoro 300 projekata zakona o socijalnoj zaštiti i podršci siromašnim slojevima stanovištva, radi kao predsednik Ukrajine za prava osoba sa invaliditetom u administraciji predsednika Ukrajine. Njegov uticaj na zakonodavstvo i prava i život osoba sa invaliditetom u Ukrajini je nemerljiv, a iz tog razloga je dobio i mnoge nagrade.

Više o projektu, kao i raspored budućih tribina i mesto gde će se održavati možete pogledati na sajtu: http://www.color.rs/onisumenjalisvet/index.html