Home Festivali “Čarde i bande” ovog vikenda na Sunčanom keju u Novom Sadu

“Čarde i bande” ovog vikenda na Sunčanom keju u Novom Sadu

640
0

Sedmi festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande”, održaće se 2. i 3. oktobra 2021. godine na Sunčanom keju u Novom Sadu.

Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prethodnim festivalima “Čarde i bande”, koji se održavaju na proleće i u jesen svake godine. Riblju čorbu na prethodnim festivalima pripremale su čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Sedmi festival riblje čorbe i tamburaške muzike počeće u subotu od 12 sati tamburaškim defileom od spomenika Svetozaru Miletiću pa sve do Keja i trajaće do 20 časova, dok će u nedelju posetioci moći da uživaju u ribljoj čorbi, pečenoj ribi i zvucima tambure na Sunčanom keju, u periodu od 12 do 18 časova.

Veliki odziv Novosađana na ranijim festivalima potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline su upotpunile sjajnu atmosferu na novosadskom Keju.

Festival organizuju Udruženje građana “HBO Color Media Events”, “Petrovaradin media”, a manifestaciju su podržali i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Ministarstvo trgovine i turizma, Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada i kompanije Heineken i AMS Osiguranje.

Više detalja o programu festivala možete saznati na sledećem linku: http://communications.rs/cardeibandeokt2021/