Home Konferencije Otvaranje regionalne konferencije “Book Talk” večeras u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom...

Otvaranje regionalne konferencije “Book Talk” večeras u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu

629
0

Otvaranje sedme po redu “Book Talk” konferencije održaće se u četvrtak, 30. septembra u 20.00h, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog na Trgu galerija u Novom Sadu.

Konferenciju će otvoriti: 

Mr Milana Kvas, upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog,
Robert Čoban, predsednik Color Press Group,
Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Od 2015. u Novom Sadu održava se regionalna konferencija “Book Talk“, koja je posvećena piscima, književnim kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Konferencija okuplja nekoliko stotina ljubitelja književnosti, a specifična je po mestu okupljanja i prelepom ambijentu Galerije Matice srpske i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom glavni program konferencije “Book Talk” realizovaće se u online formatu, 1. oktobra, sa početkom u 9.30h, dok će uvodni panel “Šta je nama Andrić danas: 60 godina od Nobelove nagrade za književnost” biti održan večeras u prostoru Spomen-zbirke Pavla Beljanskog. Panel će moderirati Eržika Pap Reljin, novinarka i autorka emisije “Dokument” na RTV, a njeni sagovornici ovom prilikom biće: Aleksandar Jerkov, istoričar književnosti; Jelena Medaković, direktorka Muzeja grada Beograda; Vladimir Pištalo, književnik i Jelena Marićević Balać, književnica. 

Nakon panela biće održan Cocktail Party u Vrtu galerija.

Program konferencije možete pogledati na sajtu: http://communications.rs/booktalk2021/

Ostatak konferencije održaće se sutradan, u petak,1. oktobra, sa početkom u 9.30h, a svi zainteresovani konferenciju će moći da prate putem YouTube kanala Color Media Communications.