Home Vesti Tribina “Niste sami” održana u Gimnaziji Svetozar Marković u Novom Sadu

Tribina “Niste sami” održana u Gimnaziji Svetozar Marković u Novom Sadu

762
0

Četvrta tribina u ovoj godini u okviru kampanje “Niste sami” koja za cilj ima prevazilaženje predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom, održana je danas, 30. septembra, u Gimnaziji Svetozar Marković u Novom Sadu.

Kampanja “Niste sami” počela je u oktobru 2018.godine, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije. Tokom te godine kampanja je realizovana u okviru šest tribina u šest gradova Srbije, dok je tokom 2019. godine održano ukupno 12 tribina.

U 2020. godini sa kampanjom “Niste sami” obilazili smo srednje skole i obraćali se direktno onima koji su ciljna grupa kampanje, a to su mladi ljudi, u ovom slučaju, srednjoškolci. Održali smo ukupno sedam tribina. Sa kampanjom nastavljamo i u 2021. godini.

Na tribini su se ovom prilikom obratili: 

– Dobrila Marković, predstavnik OPENS-a
– Bojana Božić, dizajner odeće, tekstila i enterijera, poslednjih par godina uspešno se bori sa anksioznim poremećajem i depresijom
– Aleksandar Plavšić, volonter Centra “Srce”

Tribinu organizuju kompanija Color Media Communications i Udruženje za kulturu, turizam i medije Petrovaradin medija, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, Grada Novog Sada – Gradske uprave za zdravstvo i kompanije Telekom Srbija.