Home Konferencije CSR Srbija 2019: Pogledajte predavanje “Čista voda znači ‘život'”

CSR Srbija 2019: Pogledajte predavanje “Čista voda znači ‘život'”

930
0

Color Media Communications već petu godinu zaredom organizuje konferenciju posvećenu društveno odgovornom poslovanju – CSR Srbija 2019 – Pioniri društvene odgovornosti.

Na ovogodišnjoj konferenciji predstavili su se lideri globalne održivosti u svetu i kod nas. Govorili su o implementaciji cirkularne ekonomije, zašto je ona važna za Srbiju, koji su njeni benefiti. Osim unapređenja ekonomije i mogućnosti stvaranja novih radnih mesta, koncept cirkularne ekonomije je neminovan, jer je ugrađen u evropske propise. Procene su da se uvođenjem cirkularne ekonomije u Srbiji mogu otvoriti nova radna mesta i povećati konkurentnost domaće privrede, naročito u sektoru reciklaže.

Broj kompanija u Srbiji koje integrišu CSR principe u strategiju poslovanja i razvijaju strateške CSR programe iz godine u godinu je sve veći. Teme konferencije bile su kompanije su posvećene ispunjavanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, ekonomsko osnaživanje žena, a od članica Nacionalne asocijacije saznali smo kako doći do čistije Srbije.

Konferenciju su otvorili Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Robert Čoban presednik Color Press Group i Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine.

Na četvrtom po redu Case Study predavanju, Čista voda znači “život”– bezbedan, ekološki i održivi sistem za automatsku dezinfekciju vode, Aleksandar Kolićrukovodilac sektora logistike i planiranja i marketing manadžer SIGMA d.o.o. govorio je o tome kako je kompanija “Sigma” iz Kule razvila i patentirala tehnologiju za dezinfekciju pijaće vode, koja ispunjava sve potrebne zahteve. Stručnjaci “Sigme” prikazali su na skupu u PKS svoja dva postrojenja – Hlorogen i Oksihlorogen, koja koriste nov i potpuno bezbedan način dezinfikovanja vode za ljudsku upotrebu. Aleksandar Kulić predstavio je njihov projekat u odličnoj prezentaciji koja je zainteresovala publiku, te je ovo bio jedan od najinteraktivnijih panela. 

Konfrenciju su podržale kompanije: Vojvođanska banka, Delta Holding, Unicef Srbija, Telenor fondacija, Aqua Viva, Sigma Kula – Hlorogen, GSK, AMS Osiguranje.

Kako je izgledalo ovo predavanje i o čemu je Aleksandar sve govorio pogledajte na linku ispod: