Home Vesti Dan Laze Telečkog

Dan Laze Telečkog

379
0
Udruženja Petrovaradin Media i HBO Color Media Events, uz finansijsku podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama treću godinu zaredom organizuje “Dan Laze Telečkog” u čast ovog velikana srpskog glumišta, sa željom da mladim ljudima, čestim posetiocima ulice koja nosi njegovo ime, skrenemo pažnju na njegov značaj i doprinos srpskoj kulturnoj sceni.
Laza Telečki bio je pozorišni glumac, reditelj i istaknuti član Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
Osim izložbe “Laza Telečki” koja će krasiti samu ulicu, u subotu, 5. avgusta, organizovaćemo i predavanje o životu, radu i značaju prvog srpskog profesionalnog glumca, kao i prikladan prateći program tokom dana.
Program za sugrađane koji žele da prisustvuju je besplatan, a za prijave i dodatne informacije možete se obratiti putem mejl adrese: ivana.rajinac.cpg@gmail.com

Program:
17.30 č – Radionica za decu na otvorenom – Lutkarsko pozorište
Najčešće igrane predstave u dečijim objektima i ustanovama ali i u pozorišnim salama koje ne zahtevaju mnogo scenskog prostora i tehnike. Lepe lutke, scenografija, dobra muzika i koreografija čine ove predstave zabavnim, edukativnim i uzbudljivim za sve mališane.
Kroz interesantnu radionicu vodiće nas glumica lutkarskog pozorišta “Pozorište iz kofera” koja će mališane upoznati sa interesantnim likovima iz bajki, izradom pozorišnih lutaka, scenografijom i mnogim drugim zanimljivostima vezanim za lutkarsko pozorište.
Lokacija radionice – u ulici Laze Telečkog ( u blizini Lazinog Salaša)

18.00 č – Predavanje kroz vođenu turu: “Ulica priča priču Laze Telečkog”
Priču o životu Laze Telečkog – glumca čije ime nosi jedna od najpoznatijih novosadskih ulica, kroz interesantnu vođenu turu, ispričaće Biljana Milošević, turistički vodič.
Mesto sastanka: Ispred Srpskog narodnog pozorišta

19.00 č – Svečano otvaranje izložbe u ulici Laze Telečkog uz muzičku pratnju
– Jožef Riter, klavir
– Olivera Bolta, glas
Osveženje i degustacija na Lazinom Salašu.