Home Konferencije Digital 2018 – Predstavljamo vam panel “Denkerk ili Normandija: Tranzicija ka on-demand...

Digital 2018 – Predstavljamo vam panel “Denkerk ili Normandija: Tranzicija ka on-demand content kanalima u digitalnom dobu”

191
0

Petu godinu zaredom Color Media Communications organizuje “Digital“, regionalnu konferenciju o trendovima u telekomunikacijama i medijima.

Ovogodišnji – #Digital2018 – trajaće 2 dana – 06. i 07. septembra (četvrtak i petak) i okupiće najznačajnija imena iz ovih oblasti iz celog regiona kao i brojne goste iz inostranstva.

Konferencija se održava u Hotelu Metropol u Beogradu.

Konferenciju će ove godine prvog dana otvoriti Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja, Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji i Tatjana Matić, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a drugog dana Kati Csaba, ambasadorka Kanade u Srbiji i Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije.

Predstavljamo vam panel “DENKERK ILI NORMANDIJA: TRANZICIJA KA ON-DEMAND CONTENT KANALIMA U DIGITALNOM DOBU

Gde gledate svoju omiljenu seriju? Na klasičnom TV-aparatu u realnom vremenu emitovanja, na on-demant platformama poput Netflix-a ili na piratskim stream ili dowload sajtovima. “Strimujete” ili “skidate” pa gledate u avionu ili na letovanju? Kako su ovdašnji TV-kanali i proizvođači sadržaja odgovorili na ova pitanja koja se svakodnevno postavljaju, posebno među “milenijalcima” i Generacijom Z.

Da li su naši igrači u “Denkerk” poziciji pa se povlače pred cunamijem on-demand sadržaja ili su prešli u fazu “Normandija” pa se iskrcavaju na protivničkom terenu. Šta govori primer hrvatske serije “Novine” koju je otkupio “Netflix” i zašto takvih slučajeva nema više.

Kako ova tranzicija funkcioniše na tržištima velikih globalnih igrača? Na ova i druga pitanja na temu tv-sadržaja i načina njegove konzumacije – pokušaće da daju odgovor učesnici 3. panela na ovogodišnjem “Digitalu”.

Marijana Vukašinović, Telekom Srbija

Zoran Rađen, Marker CRM

Gregory Dorcel, MARC DORCEL Group

Kenechi Belusevic, Discovery CEEMCA

Lamija Alećković, Aspida

Tokom dva dana u okviru deset panela i nekoliko studija slučaja i prezentacija, stručnjaci iz različitih oblasti govoriće o trendovima u telekomunikacijama, medijima i tehnologiji, autorskim pravima u digitalnom dobu, kraljevima zabave u regionu, SVOD platformama, E-sportu, generaciji Z, strepnjama i nadama domaće IT scene, 20-godišnjici osnivanja kompanije Google i onome što dolazi iz naših garaža, ali i o greškama, padovima i ponovnim podizanjima uspešnih.

Program, učesnike, informacije o prijavi i kotizacijama možete pronaći na zvaničnom sajtu www.digitalconference.rs

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here