Home Vesti Dodeljene nagrade pobednicima konkursa “Najlepša bašta Novog Sada”

Dodeljene nagrade pobednicima konkursa “Najlepša bašta Novog Sada”

1896
0

Nagradu za najlepšu baštu Novog Sada u akciji komanije Color Media Communications u saradnji sa dnevnim listom “Dnevnik” i “Novosadskom televizijom” osvojila je Elizabeta Carević iz Sremske Kamenice, dok je titula za najlepši balkon završila u rukama Ivane Ivanović s Novog naselja.

Na konkurs “Najlepša bašta Novog Sada”, koji je pokrenut u aprilu mesecu ove godine, prijavilo se 34 ljubitelja cveća i prirode, te su svi i dobili simbolične nagrade, dok je pobednica Elizabeta Carević osvojila vikend-putovanje u Opatiju u hotel “Grand hotela Adriatic”.

– Više od 20 godina negujem baštu i sve je počelo da niče onda kada smo se suprug i ja, s dva mala dečaka, uselili u našu kuću i s mnogo ljubavi i zadovoljstva provodili vreme u njoj – rekla je vlasnica najlepše bašte. – Svi smo utkali naše živote i mladost u nju, a kruna svega toga je ova nagrada. Sredinom maja naš stariji sin se venčao upravo u toj oazi. Snajka je rekla da nema lepšeg mesta na kojem bi upriličili tako divan dan, a ona je i otkrila ovo takmičenje i naterala me da se prijavim, ubeđena u to da ću sigurno ja pobediti.

Dodela nagrada upriličena je juče u najlepšoj bašti našeg grada – Dunavskom parku, a u uvodnom obraćanju, glumica Olivera Balašević navela je da ove godine možda nećemo svi putovati u Opatiju, u obilazak vile Andolina, ali ćemo se možda baš zato zainatiti da odemo sledeći put.

– Na obroncima grada, u Kamenici, Veterniku i Petrovaradinu, naši sugrađani postavljaju cvetne bedeme kojima brane svoj životni prostor a koji odušu lepotom, bojama i divnim mirisima. Po ovim vrtovima prepoznaje se da se ulazi u Novi Sad, kao što se to nekad znalo po lalama na silasku sa mosta u podnožju Petrovaradinske tvrđave – rekla je Olivera.

Ovom prilikom publici su si obratili i Robert Čoban, direktor Color Press Grupe, Emilija Marić, direktorka Novosadske televizije, Nada Vujović, glavna urednica dnevnog lista “Dnevnik”, koji su se zahvalili svim kandidatima koji su podržali ovu plemenitu akciju, kao i Brankica Tabak, podsekretarka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine koja je izjavila:

– Akcija bi definitivno postigla pun efekat da se sprovodi na teritoriji cele Srbije. Zahvaljujem vam se što ulepšavate, ne samo svoje lično okruženje nego i prirodu u celosti. Verujem da ima onih koji se nisu prijavili na izbor, a imaju se čime pohvaliti. Nismo mi toliko loši niti posustali, koliko se to čini, a vi ćete podstaći one koji su malo zaspali da se probude.

Program je svojim nastupom na violi upriličila i Jelisaveta Čivović, maturantkinja Muzičke škole “Isidor Bajić”.

Po mišljenju stručnog žirija, peto mesto zauzela je bašta Peđe Nedeljkovića koja je osvojila 37 bodova žirija. Četvrto mesto osvojila je sjajno uređena i besprekorno održavana bašta Biljane Rodić koja je osvojala 41 bod žirija. Treće mesto zauzela je bašta koja je mnogim članicama žirija bila favorit, a reč je o bašti Verice Samardžije koja je osvojila 56 bodova žirija. Drugo mesto i umalo najlepša od najlepših, odlukom uvaženog žirija, je bašta Branislave Kostić koja je osvojila 62 boda žirija.

Priznanje je, na radost najmlađih, dobio i vrtić „Palčica”, koji je uredio deo obdaništa uz pomoć vaspitačica Evice Babin i Slađane Zec, dece i roditelja. Deca iz starije grupe dobila su kao nagradu odlazak u bioskop „Arena sinepleks” na jednu od dečjih projekcija.

– To je akcija u kojoj žiri osvaja najvredniju nagradu jer su nas mališani ostavili zadivljenima budući da su iznad svih kategorija – rekla je glumica Olivera Balašević. – Poput pčelica, oprašili su i oplemenili sva nastojanja velikih da izdanke lepote zaseju u svaku pukotinu zabetoniranog grada. Predlažem da se sledeće godine uvede kategorija najlepših novosadskih pokretnih cvetića, ne da bi se nagrađivala, već da bi nas nagrađivala i podsećala da sve kreće iz semena.

Brankica Tabak, podsekretarka za zaštitu životne sredine u Pokrajinskoj vladi, saopštila je da je, odlukom žirija , najlepši balkon Novog Sada, balkon Ivane Ivanić sa Novog Naselja.

I na kraju Olivera Balašević proglasila je da je “Najlepša bašta Novog Sada”, bašta Elizabete Carević iz Sremske Kamenice koja je osvojila 64 boda. Olivera je pobednici dodelila vaučer za produženi vikend u Opatiji u hotelu “Grand Hotel Adriatic”

Pobednička bašta – Elizabeta Carević
Pobednička bašta – Elizabeta Carević
Pobednička bašta – Elizabeta Carević
Pobednički balkon – Ivana Ivanović
“Grand hotel Adriatic” – Opatija
“Villa Angiolina” – Opatija