Home Festivali Duh Italije u Novom Sadu: Danas španski specijaliteti i flamenko!

Duh Italije u Novom Sadu: Danas španski specijaliteti i flamenko!

3214
0

Novosađani su juče na centralnom gradskom trgu osetili pravi duh Italije. Pored uživanja u čuvenim italijanskim specijalitetima, oduševila nas je i italijanska muzika.

_ADR2410

Prisutnima se na početku programa obratio Matijas Klaive, prvi sekretar i šef ekonomskog i komercijalnog odeljenja Ambasade Italije u Beogradu.

Veoma sam srećan što sam u Novom Sadu. Uvek kada dođem ovde osećam se kao pravi Vojvođanin. Ali, danas svi smo Italijani jer je danas Dan Italije u Novom Sadu. Za ambasadu veoma je važno da građani Novog Sada uživaju u italijanskoj kulturi. Uživajte! Viva Italia, viva Novi Sad.”

_ADR2433

Nakon gospodina Klaive, publici se obratio Carmine Tarallo-a, predsednik Italijanskog kulturnog centra i počasni vicekonzul Italije za Vojvodinu.

Dobrodošli na ovaj poseban susret, susret sa italijanskom kuhinjom. Mislim da je ovo jedan zaista prijatan momenat i lepo je biti ovde sa vama, u Novom Sadu. Naši članovi Italijanskog kulturnog centra predstaviće vam malo italijanske muzike, a to bi trebalo da vam pomogne da uživate još bolje u ovoj kuhiniji koja je inače popularna. Želim vam svima lepo veče. Živela Srbija, živela Vojvodina, živeo Novi Sad!

_ADR2474 _ADR2548 _ADR2585 _ADR2655 _ADR2683

Zatim su usledeli nastupi divnih dama iz Italijanskog kulturnog centra “Piazza Italia” iz Subotice, a nakon toga i degustacija italijanskih specijaliteta koje je pripremio SAVOCA – PICERIJA I RESTORAN iz Novog Sada.

_ADR2361 _ADR2315 _ADR2510 _ADR2561 _ADR2722

Festival “Food Planet” današnji dan posvećuje kuhinji i kulturi Španije.

Prisutnima će se obratiti Enrike Kamaćo Garsija, direktor španskog kulturnog centra –  Instituta Servantes i ataše za kulturu Ambasade Španije.

Uživaćemo u nastupu flamenko grupe “La Sed Gitana”, a za kraj programa u španskim specijalitetima koje će pripremiti restoran “Arhiv”.

Vidimo se na Trgu slobode od 18h!

Na Trgu slobode, nalazi se humanitarna kutija u koju možete ostaviti donaciju za lečenje devetogodišnje Teodore Vranješević koja boluje od teškog oblika malignog oboljenja, a za transplantaciju koštane srži u Frankfurtu potrebno je 350.000 evra. Većina novca je sakupljena, ali mi nastavljamo i dalje da pomažemo i Teodori i drugoj bolesnoj deci kojoj je potrebna pomoć. Čekamo vas na Trgu da zajedno budemo humani.

U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja “Food Planet”, nakon veoma uspešnih “Novosadskog Winter Festa” i “Festivala ljubavi” na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada.

_ADR2761 _ADR2282 _ADR2305 _ADR2307 _ADR2334 _ADR2285 _ADR2462 _ADR2626 _ADR2722