Home Festivali #FoodPlanet2019: Danas se predstavlja Italija

#FoodPlanet2019: Danas se predstavlja Italija

986
0

Treći po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Subsidium”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications” i “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 9. septembra na Trgu slobode u Novom Sadu.

Do 30. septembra, tokom 22 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana od 17.00 besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na centralnom gradskom trgu nalaziće se i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.

Juče nam se predstavila Indonezija, a prisutnima se obratila druga sekretarka ambasade i šefica odeljenja za medije kulturu i društvena pitanja, Stevia Idira Putri.

Okupljeni Novosađani i posetioci uživali su i u nastupu plesne grupe ambasade Indonezije “Citra Indonezija” koji su se predstavili plesom Tor tor sa Sumatre.

Tradicionalna indonežanska jela pripremao je lični kuvar ambasadora Indonezije Dedi Suprejdi, koji je pripremao pileće ražnjice u kikiriki sosu i tradicionalno jelo “Nasigoreng” – pirinač sa začinima i povrćem.

Narednog ponedeljka, 16. septembra, u okviru „Food Planet”-a prvi put će se organizovati humanitarna večera pod vedrim nebom, zbog čega je ponela naziv Večera kod Miletića, po modelu „Long table” iz Graca, i svi koji budu želeli, moći će da imaju gala večeru, od koje kompletan prihod ide u korist Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.

Danas od 17 časova bićemo u prilici da upoznamo Italiju, a pre konzumiranja njihovih specijaliteta prisutnima će se obratiti i ambasador ove zemlje koji će predstaviti svoju nacionalnu kuhinju i prateći kulturno – umetnički program.

Više detalja i kompletan program pogledajte na linku: http://www.foodplanet.rs/index.html