Home Izložbe Izložba „Beli Rusi i renesansa srpskog pozorišta“ otvorena u Domu kulture Novi...

Izložba „Beli Rusi i renesansa srpskog pozorišta“ otvorena u Domu kulture Novi Bečej

157
0

Sinoć je u Domu kulture Novi Bečej otvorena izložba „Beli Rusi i renesansa srpskog pozorišta”.

Postavku su otvorili Edit Zerebelji Tenji, stručni saradnik u Domu kulture Novi Bečej i Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe.

Prisutnima se na početku obratila gospođa Zerebelji Tenji koja je izrazila zahvalnost što je tako značajna izložba postavljena u Domu kulture. Podsetila je i na velikane srpske umetnosti koji su rođeni u gradu na Tisi.

Publiku je pozdravio i Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe i organizator izložbe.

„Ova izložba je jedan omaž onim Rusima koji su došli pre 100 godina kao i dobrodošlica ovim Rusima koji su došli u proteklih nekoliko godina i drago mi je da smo bar nešto učinili da im odamo priznanje i slavu“, rekao je Čoban.

Svi zainteresovani izložbu će moći da pogledaju u galeriji „Selo“ Doma kulture Novi Bečej u narednih mesec dana.

Izložba „Beli Rusi i renesansa srpskog pozorišta“ tokom februara meseca gostovala je u Novom Sadu, Beloj Crkvi, Beogradu i od sinoć u Novom Bečeju, kao mestima u kojima je bila najveća koncentracija belih Rusa između dva rata. Dom kulture Novi Bečej je ujedno i poslednja “stanica” putujuće izložbe, čime je završen projekat podržan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije.

Projekat je realizovan uz podršku Muzeja pozorišne umetnosti Srbije, koji je za potrebe realizacije projekta ustupio istorijsku građu.

Foto album: