Home Vesti Izložba “Osobe sa invaliditetom koje menjaju svet” otvorena u Inđiji

Izložba “Osobe sa invaliditetom koje menjaju svet” otvorena u Inđiji

734
0

Posle velikog uspeha kampanje “ONI SU MENJALI SVET I SRBIJU“, Centar za lokalnu demokratiju u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kampanju nastavlja i u 2022. godini, u saradnji sa ambasadama stranih država u Beogradu, a uz medijsku podršku kompanije Color Media Communications.

Kampanja Osobe sa invaliditetom koje menjaju svet” ima za cilj podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom, a budući da su ove godine kampanju podržale i ambasade stranih država u Beogradu, u projekat su uvršteni predlozi stranih država iz celog sveta.

Izložba na kojoj su predstavljene fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz celog sveta gostovaće u šest gradova širom Srbije tokom 2022. godine, te će posetioci biti u prilici da se upoznaju sa interesantnim životnim pričama osoba sa invaliditetom iz celog sveta sa ciljem da se predstave oni koji se suočavaju sa večitom stigmom zbog različitosti, a uprkos tome postižu veliki uspeh u svojim profesijama.

Ove godine izložba je gostovala u Šapcu, Zrenjaninu i Novom Sadu, a danas je otvorena i u Inđiji na platou ispred Galerije kuće Vojnovića.

Prisutne su ovom prilikom pozdravili Ružica Jovanović, direktorica Kulturnog centra, Inđija i Ivana Rajinac, koordinatorka projekta Osobe sa invaliditetom koje menjaju svet”. 

Izložba će u Inđiji moći da se pogleda do 7. februara.