Home Vesti Izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” sutra u Novom Pazaru

Izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” sutra u Novom Pazaru

929
0

Peto otvaranje izložbe „Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet“ održaće se sutra, 3. oktobra, na gradskom šetalištu u Novom Pazaru sa početkom u 12 časova.

Tom prilikom prisutnima će se obratiti gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac i predsednica Skuštine Grada Novog Pazara, Ifeta Radončić.

Projekat “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” sprovodi kompanija Color Media Communications u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladinom Kancelarijom za ljudska i manjinska prava, Apatinskom pivarom i ambasadama stranih država u Beogradu, kako bi tokom ove godine predstavila priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz celog sveta.

Novi Pazar je peti grad u kom izložba gostuje, a podsećamo da je prvo svečano otvaranje izložbe održano 4. jula u Novom Sadu, čijoj važnosti je doprineo i ministar Zoran Đorđević. Ministar je prilikom otvaranja najavio da će izložba tokom tekuće godine gostovati u čak šest gradova širom Srbije.

Tokom najavljenih gostovanja, posetioci će biti u prilici da se informišu o životnim pričama ovih osoba. Tim povodom organizovana je i serija tribina posvećena osobama sa invaliditetom koje su uvrštene u projekat, kako bi se predstavile priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz celog sveta, među kojima su Nik Vujičić, Stiven Hoking, Frida Kalo, Rej Čarls, Frenklin Delano Ruzvelt i mnogi drugi.