Home Vesti Konkurs “Heroj ulice”: Prijavite komšije kojima se ponosite i pomozite im da...

Konkurs “Heroj ulice”: Prijavite komšije kojima se ponosite i pomozite im da osvoje vredne nagrade

1683
0

Novi konkurs „Heroj ulice“, koji organizuju „Color Media Communications”, „Dnevnik“ i „Novosadska televizija”, otvoren je od 1. oktobra do 15. decembra.

Da li vaša ulica ili kvart imaju nekog heroja kojim se svi ponosite? Nekog ko uređuje zajedničko dvorište ili prilaz zgradi – poput Ilonke Čubrik koja godinama održava zajednički dvorišni ulaz u zgradu u Ulici Franje Štefanovića u Petrovaradinu? Nekog ko je poznat po tome što se brine o starima i osobama sa invaliditetom, donosi im hranu i pomaže u kućnim poslovima? Nekog ko zbrinjava i hrani napuštene životinje? Nekog koga deca u ulici jednostavno obožavaju pošto im uvek posećuje pažnju, kupuje im sladoled i igra se njima? Ako poznajtete nekog takvog prijavite ga na konkurs “Heroj ulice” putem mejla na adresu: herojulice021­@gmail.com.

– Naša ideja je da podstaknemo Novosađane da u svojoj okolini pronađu ljude za koje veruju da su istinski heroji koji pomažu svojim sugrađanima i čine one sitne stvari za koje verujemo da nas čine ljudima – objasnio je predsednik „Color Press Group-e“ Robert Čoban. – To su sitnice na koje u dinamici života često zaboravljamo i ideja akcije je da Novosađani pokažu da upravo te osećaje imaju u sebi.

Akcija se, kako je potvrdio Robert Čoban, na neki način naslanja na konkursNajlepša bašta Novog Sada“, koju su ovog proleća takođe organizovale pomenute medijske kuće.

– „Dnevniku“ je zadovoljstvo što ponovo učestvuje u zajedničkoj akciji – istakla je glavna i odgovorna urednica lista „Dnevnik“ Nada Vujović. – Prethodna je bila veoma uspešna, a i ova akcija će biti. Potrudićemo se. Smatramo da je ovo naš odgovor, da tako kažem, na svaki oblik nasilja, da pokažemo da u Novom Sadu većinski žive dobri, humani i tolerantni ljudi. Ako napravimo i mali pomak u tom pravcu, smatram da ćemo uspeti.

Predložene sugrađane obići će novinarske ekipe i uraditi reportaže sa njima i njihovim komšijama. Na kraju godine biće održan izbor, a na prijemu kod gradonačelnika svi prijavljeni će dobiti simbolične nagrade i plakete. Pobednika očekuje nagradno putovanje za dve osobe u Vrnjačku Banju.

Zadovoljstvo učešća u organizaciji jedne takve akcije izrazila je i direktorka “Novosadske televizije” Emilija Marić, uputivši poziv svima da prijave sugrađane koji su učinili dobra dela.

– Važno je da naglasimo da su heroji svuda oko nas i uče nas da budemo hrabri, požrtvovani, da pomažemo drugima, i daju nam dobre primere – rekla je Emilija Marić. – Novosađani su stvarno heroji, a nama je zaista zadovoljstvo da im na ovakav način zahvalimo.

Primer sugrađanke-heroja imamo i u Ilonki Čubrik, koja godinama održava zajednički dvorišni ulaz u zgradu u Ulici Franje Štefanovića u Petrovaradinu, a koja je učestvovala i na konkursu za “Najlepšu baštu Novog Sada”.

– Smatram da sam značajan podsticaj svima koji žele nešto da urade da bi naše okruženje bilo lepše i urednije – potvrdila je Ilonka Čubrik. – Malo je potrebno, a kad bi svako počistio ispred svoje avlije, Srbija bi nam procvetala.